Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πλειστηριασμοί: Για ποια ξενοδοχεία του Ιονίου έρχονται το επόμενο διάστημα... "σφυριά"

Πλειστηριασμοί: Για ποια ξενοδοχεία του ...

Σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Αρκετά «βαριά» σφυριά για ξενοδοχειακές μονάδες περιλαμβάνονται στη λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μόνο για τρεις από αυτές, -και στο βαθμό που δεν θα μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής της διαδικασίας-, η συνολική τιμή εκκίνησης φτάνει τα 17,31 εκατ. ευρώ.

Το «Lindos Memories»
Πρώτο στη σειρά είναι το 5 αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα «Lindos Memories» που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 22 Φεβρουαρίου.
Η διαδικασία στρέφεται κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Klimatair», επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas και η κατάσχεση επιβλήθηκε για 50.000 ευρώ που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί, με βάση τη σχετική έκθεση εκτίμησης, στα 6,6 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτιδα εταιρεία το 2000, αλλά από τον Μάιο του 2002 το ξενοδοχείο μισθώθηκε στην «Ξενοδοχεία Ελλάδος Mitsis Company». Η εν λόγω μίσθωση έχει παραταθεί για επιπλέον δύο έτη, σύμφωνα με τον Ν. 4790/2021 (παράταση της διάρκειας των επαγγελματικών μισθώσεων, λόγω covid).

Πρόκειται για εκτός σχεδίου περιοχή σε απόσταση 1,5 χλμ περίπου νότια από το κέντρο του παραδοσιακού Οικισμού Λίνδου και 55 χλμ περίπου νότια της πόλης της Ρόδου. Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο επιφάνειας βάσει τίτλου 25.310,50 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Πετροκόπιο», στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου.

Εντός γηπέδου έχει κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία «Lindos Memories», κατηγορίας 5 αστέρων και δυναμικότητας 70 δωματίων και 150 κλινών.
Το ξενοδοχείο αποτελείται από δύο διώροφα συγκροτήματα με υπόγειο και σοφίτα, ημιυπαίθριους χώρους, πισίνα, κιόσκι-μπαρ και βοηθητικό κτίσμα.

Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο ακίνητο αλλά και σε συνδυασμό με τα προσκομισθέντα στοιχεία διαπιστώθηκε ότι οι υλοποιημένες καλυπτόμενες επιφάνειες είναι σημαντικά μεγαλύτερες από όσες έχουν δηλωθεί.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνει Ανατολικό κτίριο το οποίο αποτελείται από:
-Υπόγειο 805,10 τ.μ., όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου και τέσσερις διπλές τουαλέτες
– Ισόγειο 870 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει δύο γραφεία, χώρο υποδοχής, εστιατόριο, μπαρ, τηλεφωνικό κέντρο, τέσσερις διπλές τουαλέτες και 23 δωμάτια.
– Α’ όροφο 950 τ.μ. περίπου
– Β’ όροφο(σοφίτες) 125 τ.μ. περίπου.

 
Το Δυτικό κτίριο αποτελείται από:
– Ισόγειο 630 τ.μ.
– Α’ όροφο 600 τ.μ.
– Β’ όροφο (σοφίτες) 200 τ.μ.

 
Στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου έχουν κατασκευαστεί δύο κτήρια πιθανόν με βοηθητική χρήση, επιφάνειας 50 τ.μ. περίπου. Στο ανατολικό τμήμα δίπλα στην πισίνα επιφάνειας 300 τ.μ., έχει κατασκευαστεί υπαίθριο μπαρ 45 τ.μ. με στέγαστρο 150 τ.μ. περίπου.

Το διπλό σφυρί στην Κέρκυρα
Για τις 6 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί δύο πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα την doValue, για ισάριθμα ξενοδοχειακά ακίνητα, τα οποία ανήκουν στην ίδια εταιρεία και βρίσκονται στην Κέρκυρα, ενώ η συνολική τιμή εκκίνησης φτάνει τα 7.391.934 ευρώ.

Το πρώτο και μεγαλύτερο είναι το Ionian Princess Hotel στην περιοχή της Αραχάβης.
Πρόκειται για οικοπεδική έκταση στη θέση Καββαδίτη ή Φτελιά ή Ακολο της Αχαράβης του δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Παντελεήμονα Κέρκυρας συνολικής επιφανείας 17.886,198 τ.μ. εκ των οποίων τα 11.263,557 τ.μ. βρίσκονται εντός οικισμού και τα υπόλοιπα 6.622,641 τ.μ. εκτός οικισμού.

Η οικοπεδική έκταση προέκυψε από την φυσική και νομική συνένωση των επί μέρους επιφανειών όμορων και συνεχόμενων μεταξύ τους οικοπέδων και πρώην αγρών.

 
Η έκταση είναι επίπεδη, οριοθετημένη και περιφραγμένη καθώς και άρτια και οικοδομήσιμη σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις.

Εντός αυτής έχουν ανεγερθεί κτήρια και εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ionian Princess, αποτελούμενου από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο συνολικού εμβαδού 7.442,85 τ.μ.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει τρία ανεξάρτητα κτήρια, εκ των οποίων τα δύο πρώτα είχαν κατασκευασθεί στο ίδιο οικόπεδο, ενώ το τρίτο σε άλλο, όμορο οικόπεδο.

Το συγκρότημα απαρτίζουν επίσης ένα ισόγειο κτίσμα επιφάνειας 46,75 τ.μ. όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, ημιυπαίθριοι χώροι συνολικής επιφάνειας 1.030,65 τ.μ., 2 πισίνες, υπαίθριο μπαρ δίπλα στη δεύτερη πισίνα, υπαίθριο αμφιθέατρο, γήπεδο τένις, παιδική χαρά και υπαίθριο πάρκινγκ.

Σύμφωνα και με την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος, είναι ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας 3 αστέρων, με δυναμικότητα 128 δωματίων και 211 κλινών, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά κατά την τουριστική περίοδο.
Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 5.952.000 ευρώ.

Το δεύτερο είναι το συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων Thinalos Hotel το οποίο αναπτύσσεται σε οικόπεδο επιφάνειας 3.254,60 τ.μ. στη θέση «Τσιγκουνάτικα» Αχαράβης.
Το συγκρότημα αποτελείται από τρία κτήρια (τριών επιπέδων).

Συγκεκριμένα:
1) Διώροφο κτήριο με υπόγειο. Το υπόγειο έχει εμβαδό 210,84 τ.μ. με χρήση αποθηκευτικών χώρων, το ισόγειο 173,59 τ.μ. και ο πρώτος όροφος 119,83 τ.μ.
2) Τριώροφο κτήριο (ισόγειο και δύο όροφοι) εμβαδού εκάστου ορόφου 227,82 τ.μ. αποτελούμενο από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και
3) Τριώροφο κτήριο (ισόγειο και δύο όροφοι) εμβαδού εκάστου ορόφου 120,58 τ.μ. αποτελούμενο επίσης από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Εντός του όλου οικοπέδου υπάρχει και τέταρτο κτήριο εμβαδού 53,26 τ.μ., πισίνα εμβαδού 184 τ.μ. και μία εφαπτόμενη παιδική συνολικού εμβαδού περίπου 200 τ.μ., καθώς και βιολογικός καθαρισμός.
Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 1.439.934 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Αχαράβη είναι παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός μεσαίων διαστάσεων που αναπτύχθηκε κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που διασχίζει την βόρεια περιοχή του νησιού και βρίσκεται σε απόσταση 39 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας. Εντάσσεται σε μια περιοχή ευρύτερου τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς είναι αρκετά κοντά στους τουριστικούς οικισμούς της Ρόδας (απόσταση 5χλμ.) και της Κασσιόπης (απόσταση 12χλμ).

Το Cefalonia Bay Palace
Για τις 13 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του Cefalonia Bay Palace, στην Κεφαλονιά, με τιμή εκκίνησης 3,32 εκατ. ευρώ και επισπεύδοντες ιδιώτες.

Πρόκειται για αγροτεμάχιο 18.232 τ.μ., που βρίσκεται στην τοποθεσία «Αλεμονάτες, Μέσα Λιθοβάτης, Έξω Λιθοβάτης ή Γύρος» της τοπικής κοινότητας Αγίας Ευφημίας, της Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου, του Δήμου Σάμης.

Εντός του αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα κλασσικού τύπου Α’ κατηγορίας (4 αστέρων), με συνολική επιφάνεια δόμησης για χρήση ξενοδοχείου 3.790,88 τ.μ., και 944,24 τ.μ. χώρους βοηθητικής χρήσης καθώς και 721 τ.μ. ημιυπαίθριων χώρων.

Το συγκρότημα αποτελείται από κεντρικό διώροφο κτίριο με υπόγειο, με χρήση χώρων υποδοχής, γραφείων, εστιατορίου, αποθήκες, αποδυτήρια κλπ με συνολική δόμηση 953,70 τ.μ. καθώς και άλλα 12 μικρά διώροφα κτίρια με δωμάτια.

Επίσης υπάρχει κεντρική πισίνα επιφάνειας 350 τ.μ. περίπου τ.μ, παιδική πισίνα 45,00 τ.μ, καθώς και έξι ατομικές των 34,00 τ.μ,
Το ξενοδοχείο διαθέτει 41 δωμάτια και 6 πολυτελείς βίλλες με ιδιωτική πισίνα, ήτοι 47 δωμάτια και 124 κλίνες.

Τα κτήρια είναι συμβατικής κατασκευής με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα και πλάκα επικάλυψης και φέρουν στη στέγη κεραμίδια. Επίσης έχουν κατασκευαστεί τοιχία αντιστήριξης, παρτέρια, πλακοστρώσεις και υπάρχουν καλλωπιστικά φυτά και λίγα δένδρα. Επιπλέον, λειτουργεί και εξωτερικός ανελκυστήρας.

Η μορφολογία του ακινήτου παρουσιάζει έντονες υψομετρικές διαφορές με την παρουσία διαμορφωμένων αναβαθμών ενώ διαθέτει όμορφη θέα προς τη θάλασσα επί του παραλιακού τμήματος της ακτής, στο ανατολικό άκρο του οικισμού της Αγίας Ευφημίας.
Σημειώνεται ότι το συγκρότημα λειτουργεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο και εμφανίζεται να ανήκει στο δυναμικό της Hotel Brain Group.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις