Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ο Άρης είναι με όπλο και πυροβολεί» – Τα δραματικά λεπτά που βίωσαν οι εργαζόμενοι στη ναυτιλιακή της Γλυφάδας

«Ο Άρης είναι με όπλο και πυροβολεί» – Τ...

Ο δράστης τής επίθεσης αυτοκτόνησε, με το κίνητρό του να βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό διερεύνηση

Συγκλονίζουν οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν εγκλωβισμένες στο κτίριο της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, που τη Δευτέρα έπεσαν νεκρά τρία άτομα από πυροβολισμούς.

Ο δράστης τής επίθεσης αυτοκτόνησε, με το κίνητρό του να βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό διερεύνηση.

Γλυφάδα: Καρέ-καρέ οι κινήσεις του μακελάρη στα γραφεία της ναυτιλιακής- Πώς κινήθηκε μέχρι το φονικό

Σπύρος Καρνέσης: Δεν έχει καμία σχέση το τριπλό φονικό με την ενδοοικογενειακή μας διαφορά

Οι δύο γυναίκες περιέγραψαν στους αστυνομικούς τι έζησαν εγκλωβισμένες στο κτίριο -όπου είχε εισβάλει ο 70χρονος δράστης.

«Είχαμε δει τον "Άρη" με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς»
«Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει "Άρη τι κάνεις εκεί;". Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον "Άρη" με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς, σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο, που είχαμε μία μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα. Είχαμε εγκλωβιστεί εκεί», περιέγραψαν αρχικά.

«Πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία και περιμέναμε. Κάποια στιγμή από το παράθυρο είδαμε αστυνομικούς στο απέναντι κτίριο και τους κάναμε νοήματα ότι κινδυνεύουμε. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο», πρόσθεσαν.

«Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά»

Ανατριχιαστική είναι και η περιγραφή του φύλακα στο υπόγειο της εταιρείς, όταν είδε τον δράστη να βγάζει το σακβουαγιάζ από το αυτοκίνητο και να του λέει ότι ανεβαίνει στο κτίριο για να σκοτώσει τους ιδιοκτήτες της ναυτιλιακής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, είπε στους αστυνομικούς: «Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. "Τι πας να κάνεις;", τον ρώτησα. "Με διώξανε από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω", μου είπε. "Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από δω", συνέχισε εκνευρισμένος. "Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά". Πήρα αμέσως την αστυνομία και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς».

Η πρώτη εκτίμηση για το κίνητρο
 Το 2022 η οικογένεια διχάστηκε λόγω οικονομικής διαμάχης. Εκεί, φαίνεται πως ο υπάλληλος πήρε το μέρος του Σπύρου Καρνέση, κάτι που φαίνεται πως δεν του συγχώρησε η υπόλοιπη οικογένεια και απολύθηκε.

Παρόλα αυτά, συνέχιζε και έμενε σε σπίτι που του είχαν παραχωρήσει οι αδερφές Καρνέση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έως τώρα στα χέρια τους οι Αρχές, οι αδερφές τού είπαν πάντως πως θα έπρεπε να φύγει από το σπίτι.

Αυτό φαίνεται, μέχρι στιγμής, πως «όπλισε» το χέρι του δράστη, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται.

Τα βήματα του δράστη
Ο 75χρονος δράστης στις 10:00 το πρωί έφτασε στο πάρκινγκ της εταιρείας και πάρκαρε το όχημά του. Στη συνέχεια ανέβηκε στο γραφείο της ιδιοκτήτριας και την παρακάλεσε να επιστρέψει πίσω στη δουλειά.

Τότε έγινε έντονος τσακωμός ανάμεσα στους δύο, ενώ οι φωνές τους ακούστηκαν στα γραφεία της εταιρείας.

Στη συνέχεια αφού η ιδιοκτήτρια της εταιρείας έδιωξε τον 75χρονο, εκείνος κινήθηκε προς το γκαράζ. Εκεί συνάντησε έναν άνδρα από την ασφάλεια του κτιρίου όπου του ανέφερε ότι «θα σκοτώσω τα αφεντικά».

Αμέσως μετά κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του και πήρε τον σάκο όπου μέσα βρισκόταν η καραμπίνα και το πιστόλι και ανέβηκε ξανά στο γραφείο της ιδιοκτήτριας όπου την πυροβόλησε θανάσιμα.

Λίγο αργότερα συνάντησε τον δεύτερο άνδρα και σκότωσε και αυτόν, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε μπροστά από τον καπετάνιο όπου τον σκότωσε και αυτόν.

Τότε επικράτησε πανικός μέσα στο κτίριο, καθώς όλα αυτά συνέβησαν μπροστά σε δεκάδες εργαζόμενους. Τότε ο δράστης κατέβηκε στο υπόγειο και έβαλε τέλος στη ζωή του.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις