Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε...

Τραγικές οι εξελίξεις με τον σκιέρ

Νεκρός εντοπίστηκε ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή Markujik 3, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Βουλγαρία: Έλληνας σκιέρ αγνοείται στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς - Καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Όπως μεταδίδει το novinite.com, εντοπίστηκε η σορός του άνδρα για τον οποίο είχε στηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όταν το σημείο όπου έκανε σκι με άλλους τρεις φίλους του χτυπήθηκε από χιονοστοιβάδα.

Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η αρμόδια Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε γύρω στις 14:13 από αυτόπτη μάρτυρα της ομάδας.

«Τέσσερις Έλληνες πολίτες και snowboarders καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους. Ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν» δήλωσε άτομο από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης.

Βουλγαρικά ΜΜΕ μετέδιδαν νωρίτερα ότι η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη, καθώς οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν εκτός πίστας και δεν είχαν συσκευή χιονοστιβάδας που είναι υποχρεωτική όταν κάποιος βγαίνει εκτός πίστας.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου μετείχαν πάνω από 25 διασώστες βουνού με 4 σκύλους.

Μετά το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση, με την οποία συμβούλευε τους πολίτες να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς, ενώ όλες οι πίστες είναι κλειστές.

Όπως μεταδίδει το βουλγάρικο μέσο, ο ίδιος τόνισε: «νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο μέρος ο ένας μετά τον άλλο. Δεν κουβαλούσαν σακίδια. Προφανώς, δεν ήταν προετοιμασμένοι».

«Κατά την κάθοδο, ένας από αυτούς έκοψε την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Ξεκίνησε όλη η πλαγιά – περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το παρακολουθήσετε, αλλά δεν ήταν καθόλου ωραίο γνωρίζοντας ότι ήταν εκεί. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη διάσωση και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Emil Neshev είπε: «Στο περιστατικό ενεπλάκησαν Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μέσα τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή και έχουν αναλάβει σκόπιμα τον κίνδυνο εκεί. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports