Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες: Σκέψεις για αποκλεισμό της Εθνικής Οδού και απόβαση στην Αθήνα

Αγρότες: Σκέψεις για αποκλεισμό της Εθνι...

Οι αγρότες προχώρησαν σήμερα σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, μία ημέρα πριν από την Πανελλαδική Σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας

Από το Λάκκωμα Χαλκιδικής, το Δερβένι και το Στρυμονικό, μέχρι τα Τρίκαλα και την Αταλάντη…

Οι αγρότες προχώρησαν σήμερα σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, μία ημέρα πριν από την Πανελλαδική Σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, όπου αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Αγρότες- Αχαΐα: Παραμένουν σε αναβρασμό, ετοιμάζονται για κλιμάκωση- Τι είδε στην Agrotica ο πρόεδρος των αγροτών Ωλενίας Αλέκος Θανόπουλος

Την ίδια ώρα τα μπλόκα έχουν επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και μεταξύ άλλων σε Ήπειρο, Αγρίνιο, Πύργο, Καλαμάτα, Άστρος και Λακωνία.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους
 
Οι αγρότες φαίνεται ότι δεν πείστηκαν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες και κλιμακώνουν τον αγώνα τους με πολλούς να σκέφτονται επ' αόριστον κλείσιμο της Εθνικής Οδού αλλά και μαζικό «ραντεβού» στην Αθήνα.

«Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, οι οποίες ήταν άστοχες μπορώ να πω, οι αγρότες εξαγριώθηκαν και ζητάνε κινητοποιήσεις και ζητάνε κλιμάκωση του αγώνα» είπε o Πρόεδρος Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, Διαμάντης Διαμαντόπουλος. «Έχει να κάνει με θέματα επιβίωσης και όχι βιωσιμότητας θα παλέψουμε ως εκεί που μπορούμε» τόνισε αντιπρόεδρος Γιάννης Παναγής.

Σπάζοντας προστατευτικά κιγκλιδώματα αγρότες της Χαλκιδικής προσπάθησαν το πρωί να παρακάμψουν το αστυνομικό μπλόκο που συνάντησαν στην εθνική Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών. Στην άρνηση της αστυνομίας να περάσουν αγρότες με τα τρακτέρ έκλεισαν και τον παράδρομο στο ύψος του Λακκώματος κόβοντας ουσιαστικά την κυκλοφορία των οχημάτων προς τη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες των Σερρών θα μεταφέρουν τα τρακτέρ από το κέντρο της πόλης στον κόμβο του Στρυμονικού, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση και θα παραμείνουν εκεί έως ότου ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

 Μόνο στον νομό Θεσσαλονίκης οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε 12 μπλόκα και προετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στη Θεσσαλία αγρότες και κτηνοτρόφοι πυκνώνουν τα μπλόκα τους και στα έξι σημεία που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους και προετοιμάζονται για την αυριανή πανελλαδική σύσκεψη.
Στη Στερεά Ελλάδα οι αγρότες έχουν στήσει τρία μπλόκα στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ το μεσημέρι διέκοψαν την κυκλοφορία της για λίγα λεπτά στο ύψος της Αταλάντης.
Στην Καρδίτσα οι αγρότες επιχείρησαν να κλείσουν συμβολικά το αυτοκινητόδρομο Ε65 για λίγα λεπτά.
Στα Τρίκαλα έκλεισαν συμβολικά για 15 λεπτά τον κόμβο Τρικάλων – Λάρισας, ενώ νωρίτερα με τα τρακτέρ τους είχαν μπει στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις