Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες- Αχαΐα: Παραμένουν σε αναβρασμό, ετοιμάζονται για κλιμάκωση- Τι είδε στην Agrotica ο πρόεδρος των αγροτών Ωλενίας Αλέκος Θανόπουλος

Αγρότες- Αχαΐα: Παραμένουν σε αναβρασμό,...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Την Τρίτη συνεδριάζει η πανελλήνια επιτροπή των μπλόκων

Σε αναβρασμό παραμένουν οι αγρότες και στην Αχαΐα,  που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς, όπως λένε, δεν έχουν λάβει απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει.

Σε ό, τι αφορά, την Αιγιάλεια, ο αγροτικός σύλλογος «Μπακόπουλος-Ντρίνιας» καθημερινά και για μια ώρα (7-8 το βράδυ) προχωρά με μπλόκο της Παλαιάς Εθνικής Οδού, στο ύψος της Γέφυρας του Σελινούντα, ενώ στάση αναμονής κρατούν προς το παρόν, οι σύλλογοι του Ερυμάνθου και της Ωλενίας, που όμως σύντομα, όπως λένε στο thebest.gr, θα πάρουν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Να θυμίσουμε, ότι την περασμένη εβδομάδα, καθημερινά ήταν τα μπλόκα των αγροτών του Ερύμανθου, στο κόμβο του Κουρλαμπά.

Την Τρίτη συνεδριάζει η πανελλήνια επιτροπή των μπλόκων

Την Τρίτη, στη Νίκαια Λάρισας, θα συνεδριάσει η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματά τους. Στη Λάρισα, θα υπάρξει εκπροσώπηση της Αχαΐας, με αντιπροσώπους των αγροτών της Αιγιάλειας και της Ωλενίας, ενώ απόψε θα αποφασίσουν του Ερυμάνθου. 

Η Αχαΐα στην Agrotica

Το μεσημέρι του Σαββάτου αγρότες από όλη την Ελλάδα και από το νομό Αχαΐας, κατευθύνθηκαν προς την έκθεση Agrotica, χωρίς να κλείνουν το δρόμο και ενώθηκαν με άλλα τρακτέρ. Το παρών έδωσαν, αντιπροσωπεία από τον σύλλογο Ερυμάνθου με τρία άτομα, τον πρόεδρο του παραρτήματος Φαρρών Κώστα Νιάχο και τα μέλη Νικόλαο Μπαμπίλη και Βασίλειο Κανελλάκη.

Στην Agrotica, βρέθηκε και ο πρόεδρος των αγροτών Ωλενίας Αλέκος Θανόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο thebest.gr για την κινητοποίηση, ανάφερε: «Έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση, κυρίως με συναδέλφους από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από τη Θεσσαλία. Ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση, που προσωπικά λόγω του ότι έχω συμμετάσχει και άλλες φορές στις συγκεντρώσεις της Agrotica, πρώτη φορά είδα. Είχε εκατοντάδες τρακτέρ και χιλιάδες κόσμο. Αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος, ότι ο αγρότης σήμερα αισθάνεται την αδικία απέναντι στην σκληρή δουλειά που κάνει  και αυτά που προσφέρει και δυστυχώς δεν αμείβεται. Αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ψίχουλα και επί της ουσίας αναμασά τα ίδια πράγματα, την ίδια πολιτική που εφάρμοζε μέχρι τώρα. Πιστεύω όμως, ότι η ενότητα και η συσπείρωση των αγροτικών συλλόγων, των Ομοσπονδιών και της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, θα φέρει αποτελέσματα γιατί η πείρα λέει, πως ό,τι λένε στην αρχή μετά το παίρνουν πίσω. Αυτό πιστεύω ότι θα κάνει και τώρα η κυβέρνηση, παρότι υποστηρίζει ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα, πέρα από αυτά που ήδη έχει ανακοινώσει. Στην τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες, ήδη οι αγρότες έχουν απαντήσει όντας ενωμένοι, σε κοινή κατεύθυνση».   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις