Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θυρωρός! Επιστρέφει το επάγγελμα στο κέντρο της Αθήνας - Λίστες αναμονής σε πολυκατοικίες

ΠΛΑΚΑ/ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΠΛΑΚΑ/ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Από τον Βέγγο... σε πτυχιούχους που αναζητούν εργασία σαν θυρωροί

Ένα επάγγελμα από τα παλιά, φαίνεται να επιστρέφει δειλα- δειλά στο κέντρο της Αθήνας. 

Με την πάροδο των χρόνων θα περίμενε κανείς το επάγγελμα του θυρωρού να «σβήσει». Ωστόσο, όχι μόνο αυτό δεν συνέβη, αλλά υπάρχει, μάλιστα, ανανεωμένο ενδιαφέρον από νέους που θέλουν να εργαστούν ως θυρωροί σε πολυκατοικίες στην Αθήνα.

«Το επάγγελμα είναι από πάρα πολύ παλιά, ειδικότερα τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 υπήρχαν 50.000 θυρωροί στην Αθήνα, γιατί το επάγγελμα ήταν κλειστό. Μάλιστα, τη δεκαετία του 1960 γυρίστηκαν αρκετές ταινίες. Από εκεί και μετά ξεκίνησε η μείωση των θυρωρών, ειδικά στις πολυκατοικίες», σημείωσε, μιλώντας στον Alpha ο Γιώργος Βαμβακάς, θυρωρός σε κτίριο στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη.

«Έρχονται και μας ζητούν εργασία»
 

Οι θυρωροί γνωρίζουν έναν προς έναν τους ενοίκους της πολυκατοικίας και τυγχάνουν της εμπιστοσύνης τους.

Όπως, λέει η Αθανασία Θεοδώρου, η οποία δουλεύει σε κτίριο στη Σταδίου. «Μας έχουν και εμπιστοσύνη για να μας δίνουν τα κλειδιά, τους κωδικούς, να πληρώνουμε υποχρεώσεις, να μοιράζουμε κοινόχρηστο».  

Το επάγγελμα του θυρωρού έχει συνδεθεί στη μεγάλη οθόνη με τον Θανάση Βέγγο, ο οποίος στην ταινία «Παπατρέχας» έπαιξε τον Πολύδωρο Λαγό, έναν θυρωρό που έτρεχε ασταμάτητα για να εξυπηρετήσει όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας του. Σήμερα ακόμα και πτυχιούχοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να εργαστούν ως θυρωροί, ωστόσο, οι θέσεις παραμένουν περιορισμένες. Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί λίστες αναμονής σε αρκετές πολυκατοικίες της πρωτεύουσας.

 

«Πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι που έχουν τελειώσει σχολές και δεν βρίσκουν δουλειά στο επάγγελμα τους. Έρχονται και μας ζητούν εργασία», είπε ο Γιώργος Βαμβακάς.

 

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις