Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέο συλλαλητήριο το απόγευμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Πάτρα: Νέο συλλαλητήριο το απόγευμα για ...

Στην πλατεία Γεωργίου

Νέο συλλαλητήριο απόψε στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας από φοιτητικούς συλλόγους, εκπαιδευτικούς φορείς και εργατικά σωματεία για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Η σημερινή ημέρα κάνει «ποδαρικό» με εξελίξεις στον χώρο των πανεπιστημίων, τόσο όσον αφορά τις καταλήψεις όσο και τη διενέργεια ψηφιακών εξετάσεων.

Σύγκλητοι και προεδρεία των υπό κατάληψη τμημάτων υιοθετούν στην πλειονότητά τους την απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων για τη διενέργεια των εξετάσεων με ψηφιακά μέσα. Μάλιστα, έως την προσεχή Τρίτη οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι αναμένεται να λάβουν νέες αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των καταλήψεων στα πανεπιστήμια.

 Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση και λειτουργία των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, πριν από το τέλος Φεβρουαρίου.

Διαδικτυακές εξετάσεις στα Πανεπιστήμια - Τι αποφάσισαν οι πρυτάνεις

Πανεπιστήμια: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις καταλήψεις- Στο στόχαστρο καταληψίες και πρυτανικές αρχές

Όσον αφορά το σημερινό συλλαλητήριο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Η  απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ με την συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιάς, να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια, ακυρώνοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν θα περάσει. 

Με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση  στο δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά...

Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν τα πτυχία κουρελόχαρτα, χωρίς κανένα δικαίωμα στην εργασία, για να προάγουν μια ακόμα μεγαλύτερη μπίζνα μεταπτυχιακών και πιστοποιήσεων που θα αποδεικνύει αν οι σπουδές τόσων χρόνων είχαν κάποια νόημα. 

Με ένα κίνημα που θα έχει μπροστά την εκπαίδευση, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, θα ορθώσουμε αγωνιστικό τείχος στις επιδιώξεις τους!

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μαχητικά με καταλήψεις διαρκείας, απεργίες, διαδηλώσεις, με πανεκπαιδευτικό μέτωπο, με έναν μεγάλο αγώνα διαρκείας που θα  συνδεθεί αγωνιστικά με όλη την  εργατική τάξη  για να γίνει η μάχη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπόθεση όλης της κοινωνίας..."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις