Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες - Αιγιάλεια: Καθημερινός αποκλεισμός και στην Πατρών- Κορίνθου - Ενισχύονται τα μπλόκα

Αγρότες - Αιγιάλεια: Καθημερινός αποκλει...

Ετοιμοι για νέο κύκλο κινητοποιήσεων αυτή την εβδομάδα οι αγρότες

Το “μέτωπο” των αγροτών συνεχίζει να προκαλεί “πονοκέφαλο” στην κυβέρνηση, καθώς οι πρώτες αντιδράσεις δεν προμηνύουν λήξη, άμεσα, των κινητοποιήσεων.

Από την περασμένη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου έως και χθες, καθημερινά, μετά τις 7:00 το απόγευμα, σταφιδοπαραγωγοί, ελαιοπαραγωγοί και παραγωγοί εσπεριδοειδών του Αιγίου συγκεντρώνονται στον Σελινούντα και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς , μιας ώρας περίπου, της νέας εθνικής οδού και της παλαιάς εθνικής Πατρών – Κορίνθου.

Η συμμετοχή καθημερινά, στο σημείο συνάντησης έξω από τα γραφεία της «Παναιγιάλειας» (Π.Ε.Σ.), κρίνεται αρχικά ικανοποιητική. Οι αγρότες του Αιγίου επιχειρούν τώρα να πείσουν όλους τους συναδέλφους τους να πυκνώσουν τις συναντήσεις και προετοιμάζονται να σκληρύνουν τη στάση τους, στο πλαίσιο των νέων αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν αύριο Τρίτη 6 του μηνός κατά την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα;
Η κρίσιμη ημέρα για το μέλλον των κινητοποιήσεων είναι η αυριανή, καθώς εκπρόσωποι των μπλόκων από όλη τη χώρα, δίνουν ραντεβού στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. Μάλιστα, στο “τραπέζι” έχει πέσει και η ιδέα οργανωμένης καθόδου των τρακτέρ στην Αθήνα.

Χθες Κυριακή 4 του μηνός, εκ μέρους της επιτροπής του ‘Μπλόκου Αιγίου’ συντάχθηκε επιστολή η οποία απευθύνεται σε εργατικά σωματεία, κόμματα, παραγωγικούς και άλλους φορείς της πόλης αλλά και το Δήμο Αιγιαλείας με την οποία ζητούν στήριξη των κινητοποιήσεων με βάση τις νέες μορφές αγώνα που σχεδιάζονται.

«Είμαστε στη φάση συγκέντρωσης των δυνάμεων, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα πρέπει να έρθει πανελλαδικά και συντονισμένα. Δηλώνουμε συμμέτοχη για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του ‘μπλόκου Αιγίου’ στη Νίκαια αύριο. Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνουν πάρα πολλά. Έχουμε τα ίδια προβλήματα και τα ίδια αιτήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νέο συλλαλητήριο αγροτών την Τετάρτη

Θεωρείται δεδομένο ότι αυτή την Τετάρτη 7 του μηνός θα πάμε σε νέα μεγάλα συλλαλητήρια, όπως την Τετάρτη του μας πέρασε 31 Ιανουαρίου και από την επομένη ημέρα σχεδιάζεται να μπουν οι αγρότες, πιο… αποφασιστικά σε νέα μπλόκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις