Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ο άλλος άνθρωπος": Φύλλο και φτερό οι κινήσεις του ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας

"Ο άλλος άνθρωπος": Φύλλο και ...

Το πόρισμα για το “ξέπλυμα”

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, “Ο άλλος άνθρωπος”, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, οποίος φέρεται ότι καταχράστηκε μεγάλο μέρος των δωρεών που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία τους θα παραμείνουν δεσμευμένα. Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζινας ελέγχεται για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ οι συγγενείς του για συνέργεια σε ξέπλυμα.

Το πόρισμα για το “ξέπλυμα”
“Συγκρότησαν ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα δαπανηθούν αποκλειστικά για κοινωνικό- μη κερδοσκοπικό σκοπό, μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας “Ο άλλος άνθρωπος”. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών, το αποκόμισαν παρανόμως οι ίδιοι, κυρίως μέσω περαιτέρω μεταφοράς τους σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρείες παροχής τυχερών παιγνίων, αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών”, σύμφωνα με την επιστάμενη έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

Επίσης μέσα σε δύο χρόνια, από 4 τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται ότι ανήκουν σε συγγενείς του επικεφαλής του “Αλλου Ανθρώπου” και στους οποίους συγκεντρώθηκαν περισσότερα του 1 εκατ. €, μεταφέρονταν μεγάλα ποσά προς λογαριασμούς Paypal, που συχνά χρησιμοποιούνται για on- line στοιχηματισμό. Παράλληλα, διαπιστώνονται και διαδοχικές τραπεζικές αναλήψεις. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών, φέρεται να διοχετεύονται σε ηλεκτρονικό τζόγο. Έσοδα από αυτόν φέρονται να επιστρέφουν στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, “ξεπλένονται” και φέρονται να θεωρούνται προσωπική περιουσία των συγγενών του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις