Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επαναφορά της τρομοκρατίας «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας - Η πρώτη «ακτινογραφία» της οργάνωσης

Επαναφορά της τρομοκρατίας «βλέπει» η ΕΛ...

Τρία έως πέντε κιλά εκτιμούν οι Αρχές ότι ήταν η εκρηκτική ύλη

«Τρέχει» η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχικά, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πίσω από τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν ήταν το ίδιο πρόσωπο. Δηλαδή και στα δύο τηλεφωνήματα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN, ήταν η ίδια φωνή.

Ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας κοντά στο υπ. Εργασίας – Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Μία καλά μελετημένη επίθεση
 Τώρα το μόνο που έχει μείνει από τον μηχανισμό είναι ένα κομμάτι πανί από το σακίδιο και ένα από τη σακούλα. Μάλιστα, έμπειροι αξιωματικοί εκτιμούν πως μέσα στο σακίδιο βρισκόντουσαν 3 με 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως το σημείο όπου τοποθετήθηκε ο μηχανισμός ήταν «ιδανικό» λόγω λαμαρίνας που «έστειλε» το ωστικό κύμα στο υπουργείο. Αυτό δείχνει πως ήξεραν οι δράστες ακριβώς πώς να κινηθούν και επρόκειτο για καλά σχεδιασμένη επίθεση.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη βομβιστική επίθεση έξω από το υπουργείο Εργασίας - Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης

«Αναβίωση της τρομοκρατίας ή ολική επαναφορά»
Με το παραπάνω συμβάν «έσπασε» η σιωπή της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε 1,5 μήνα έχουν εμφανιστεί δύο καινούριες τρομοκρατικές οργανώσεις, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές.

Η αντιτρομοκρατική, μάλιστα, μιλάει για αναβίωση της τρομοκρατίας ή για ολική επαναφορά.

Η μία από τις δύο αυτές οργανώσεις έκανε το ντεμπούτο της με την επίθεση στην οδό Σταδίου και έδειξε πως έχει πυγμή -καθώς έκανε το πρώτο της χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, σε καλά φυλασσόμενο σημείο.

Πρόσωπα από το παρελθόν;

Οι αναλυτές λένε πως η συγκεκριμένη οργάνωση θέλει να είναι η κορωνίδα στην νεοτρομοκρατία.

Καταλήγουν στο συμπέρασμα πως σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν γνωστές δύο τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν αποκλείουν το διευθυντήριο να είναι το ίδιο -δηλαδή πρόσωπα ή πρόσωπο που έπαιξαν τον ρόλο τους τα προηγούμενα χρόνια και πλέον να χρησιμοποιούν καινούρια πρόσωπα, ως εκτελεστικούς βραχίονες.

Το μήνυμά τους είναι πως υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις που ήρθαν για να μείνουν.

Ο μεγάλος φόβος
 Οι αρμόδιοι πλέον φοβούνται το εξής: Επειδή φαίνεται πως η οργάνωση που εξαπέλυσε την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας έχει αλματώδη επιχειρησιακή εκτέλεση, φοβούνται το επόμενο χτύπημα.

Δηλαδή, φοβούνται εάν οι δράστες θα περάσουν ξαφνικά από τη βόμβα, παρακάτω, σε ένα αιματηρό χτύπημα. Εκεί θα γνωστοποιήσουν και το οπλοστάσιό τους.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις