Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Yπογραφή επιχειρησιακής συμφωνίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΕΦΕΠΑΕ για το πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

Yπογραφή επιχειρησιακής συμφωνίας μεταξύ...

Με τη νέα επιχειρησιακή συμφωνία ανανεώνεται η συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ

Στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συμφωνίας για το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, Πλάτων Μαρλαφέκας την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, αναφέρει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Η υπογραφή έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Υπεύθυνης Έργου του Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», Μάγδας Πετροπούλου.

Με τη νέα επιχειρησιακή συμφωνία ανανεώνεται η συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ, Ενδιάμεσο Φορέα Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων, ως προς τη διαχείριση σημαντικών πόρων, οι οποίοι προέρχονται από το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» και θα διοχετευθούν στην τοπική επιχειρηματικότητα, μέσω προσκλήσεων που θα δημοσιευθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εξαιρετική συνεργασία που ξεκίνησε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την οικεία Διαχειριστική Αρχή στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και απέφερε σημαντικά αποτελέσματα, στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία σε μία πολύ δυσχερή και απαιτητική περίοδο, θα συνεχιστεί και στην Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και του ΕΠΑνΕΚ, ο ΕΦΕΠΑΕ συνέβαλε, με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Υπουργείου, να ενισχυθούν με ευρωπαϊκούς πόρους 1 στις 3 επιχειρήσεις περίπου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επίδοση που πρώτη φορά επιτεύχθηκε.

«Παραμένουμε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του τόπου μας, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Ήδη την προηγούμενη τετραετία διατέθηκαν συνολικά 190 εκ. ευρώ σε προγράμματα και δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που αφορούν σε 7.000 επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας που όχι μόνο κατάφεραν να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης, αλλά να δημιουργήσουν και νέες. Συνεχίζουμε με ταχύτητα γιατί στόχος μας είναι η αξιοποίηση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων με το μέγιστο δυνατό όφελος για όλους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις