Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Αθλητική βία: Σε τρία βήματα η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Αθλητική βία: Σε τρία βήματα η επιστροφή...

Τι αλλάζει από τις 13 Φεβρουαρίου

Με ευρύτερη πλειοψηφία αναμένεται να εγκριθούν από την Βουλή τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια και εκτός της Νέας Δημοκρατίας, θετικά θα ψηφίσουν επι της αρχής ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών» 

Νέα αύξηση κατώτατου μισθού και αναστολή πληρωμών αγροτικού ρεύματος

Παράλληλα, αναμένεται να ψηφιστεί και η τροπολογία για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και για το αγροτικό ρεύμα. Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσιάζοντας την ρύθμιση σημείωσε ότι ο νέος κατώτατος μισθός μπορεί να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Απρίλιο ώστε να εφαρμοστεί στους χιλιάδες εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου. Πρόσθεσε, δε, ότι η αύξηση θα συμπαρασύρει προς τα επάνω και 19 επιδόματα.

Παράλληλα, επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι έως το τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος εξήγησε ότι η διετής αναστολή πληρωμών των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για τους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας θα συνοδευτεί και από πενταετή άτοκη ρύθμιση των συγκεκριμένων οφειλών. Οι τόποι θα καλυφθούν από το κράτος ενώ οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν στους οργανισμούς άρδευσης (ΤΟΕΒ) και σε Δήμους που διαχειρίζονται δίκτυα άρδευσης

Τα 2+1 βήματα της αθλητικής μεταρρύθμισης

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας σηματοδοτεί και την έναρξη του χρονοδιαγράμματος των παρεμβάσεων που οφείλει να κάνει η πολιτεία και οι διοικήσεις των ομάδων.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης:

- Από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις που αφορούν στην αναδιαμόρφωση των αρμοδιοτήτων και του πλαισίου λειτουργίας της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), καθιστώντας την πιο ευέλικτη, λειτουργική και αποτελεσματική.

- Από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις των διοικητικών μέτρων και ποινών που θα επιβάλλονται από τη ΔΕΑΒ με χρονική αμεσότητα και κατά δέσμια αρμοδιότητα, όταν πρόκειται για τις συχνότερα απαντώμενες συμπεριφορές οπαδικής βίας όπως (ενδεικτικά) ρίψεις εύφλεκτων και γενικότερα επικίνδυνων αντικειμένων εντός των αγωνιστικών χώρων, είσοδο θεατών σε αυτούς, ανάρτηση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό κλπ.

- Από την Τετάρτη 6 Μαρτίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το νέο πλαίσιο ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων (υπερσύγχρονες κάμερες παντού, με συνεχή έλεγχό τους από την ΕΛ.ΑΣ) και καμία ΑΑΕ, που αγωνίζεται στη Super League και στην Basket League, δεν θα αγωνίζεται με θεατές στις εγχώριες διοργανώσεις εάν δεν έχει εγκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και εποπτείας της αθλητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιεί ως έδρα της.

- Από την Τρίτη 9 Απριλίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ ομάδων της Super League, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες και το ΕΜΕπ (ταυτοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου και είσοδος στο γήπεδο μέσω αυτού), σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Φάμελλος: Λειτουργούμε ως κήρυκες του θετικού μηνύματος της πρόληψης

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι το κόμμα του δεν θα υπερψηφίσει επι της αρχής το νομοσχέδιο καθώς «δεν μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη της κυβερνητικής ανεπάρκειας». Πρόσθεσε, όμως, και ότι «δεν θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Θα σας ελέγξουμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι τα γήπεδα θα ανοίξουν χωρίς να έχετε πάρει μέτρα. Θα πάρουμε την ευθύνη για αυτά που είναι σωστά». «Εμείς με τη στάση μας θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως κήρυκες του θετικού μηνύματος της πρόληψης. Ό,τι έχετε πει ως κυβέρνηση για την οπαδική βία δεν το έχετε κάνει. Αντίθετα το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγαλύτερο. Είναι ασυνεπές και υποκριτικό» είπε σε άλλο σημείο

Ανδρουλάκης: Απαιτείται πολιτική βούληση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε ότι θα υπερψηφίσει τις προωθούμενες διατάξεις, κατήγγειλε, ωστόσο, την κυβέρνηση για αδυναμία αντιμετώπισης της οπαδικής βίας. Ο ίδιος σημείωσε ότι το νομοθετικό οπλοστάσιο είναι ήδη αυστηρό αλλά απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση για την εφαρμογή του. Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και φαινόμενα διαφθοράς στον αθλητισμό.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διερωτήθηκε «πόσα νομοσχέδια πρέπει να έρθουν για να κατανοηθεί ότι τα μέτρα καταστολής δεν λύνουν από μόνα τους το πρόβλημα της βίας στον Αθλητισμό» και προσέθεσε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως και σχεδόν όλα τα προηγούμενα, ασχολείται μόνο με την καταστολή, με το κράτος να παρεμβαίνει ως ρυθμιστής του ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων και των ΠΑΕ.

Διαβάστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports