Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμια: Η εξεταστική γίνεται ψηφιακά παρά τις καταλήψεις

Πανεπιστήμια: Η εξεταστική γίνεται ψηφια...

Ερμηνευτική εγκύκλιο απέστειλε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης

Ερμηνευτική εγκύκλιο απέστειλε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφορικά με τη διεξαγωγή γραπτών ή προφορικών εξετάσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων στα Πανεπιστήμια, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό το καθεστώς καταλήψεων, καθώς οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Η εγκύκλιος που έστειλε ο υπουργός και επικαλείται το παρόν νομικό πλαίσιο αναφέρει: «Με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Α.Ε.Ι. ρυθμίζονται οι εναλλακτικές μέθοδοι αξιολόγησης, όπως η διεξαγωγή γραπτών ή προφορικών εξετάσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ή συνθηκών που ανάγονται σε λόγους ανωτέρας βίας ή … , υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας της αξιολόγηση».

Στη συνέχεια διευκρινίζεται ότι μπορούν αυτές οι εναλλακτικές μέθεδοι να εφαρμοστούν «σε ανωτέρα βία ή έκτακτες συνθήκες, όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας ή η χρήση των υποδομών του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών δραστηριοτήτων του,…».

Μαζικές διαδηλώσεις

Σε μαζικές διαδηλώσεις προχώρησαν και σήμερα μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί που λένε «όχι» στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις