Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ερυθρά Θάλασσα: Πληροφορίες για νέο χτύπημα των Χούθι σε πλοίο με drone

Ερυθρά Θάλασσα: Πληροφορίες για νέο χτύπ...

Από τα στενά Μπαμπ αλ-Μαντέμπ, που ελέγχουν την πρόσβαση στην Ερυθρά Θάλασσα, διέρχεται περίπου το 12% του θαλάσσιου εμπορίου

Οξύνεται η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς, πληροφορίες διεθνών μέσω ενημέρωσης κάνουν λόγο για νέα επίθεση με drone, των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, σε εμπορικό πλοίο.

 Η φερόμενη επίθεση συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (17/01) μία ημέρα μετά την πυραυλική επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στην περιοχή. Όπως αναφέρει ο Guardian, ο οργανισμός United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) ανέφερε πως έλαβε ειδοποίηση για περιστατικό στο σημείο, 95 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του λιμανιού του Άντεν της Υεμένης.

 Από την πλευρά του το Reuters ανέφερε ότι, ο UKMTO έλαβε ενημέρωση από τον πλοίαρχο πως, «το πλοίο έχει χτυπηθεί στην αριστερή πλευρά από ένα μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα». Ο ίδιος φέρεται να υπογράμμισε και ότι, «η φωτιά που προκλήθηκε έσβησε γρήγορα».

Ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία
 Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επιθέσεις εναντίον εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες Χούθι, οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν, έχουν οικονομικές συνέπειες οι οποίες, ωστόσο, ακόμα είναι περιορισμένες και θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, μεταξύ Αφρικής και Υεμένης, έχουν πολλαπλασιαστεί. Υπό κανονικές συνθήκες, από τα στενά Μπαμπ αλ-Μαντέμπ, που ελέγχουν την πρόσβαση στην Ερυθρά Θάλασσα, διέρχεται περίπου το 12% του θαλάσσιου εμπορίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς στη ναυτιλία, ο αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων, από τα μέσα Νοεμβρίου, μειώθηκε κατά 70%.

 Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που, υπό αυτές τις συνθήκες αβεβαιότητας, προτιμούν να αλλάξουν τα δρομολόγια των πλοίων τους, και χρησιμοποιήσουν την εναλλακτική διαδρομή,γύρω από το νοτιοαφρικανικό ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας η οποία, ωστόσο, είναι μακρύτερη και πολύ πιο δαπανηρή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις