Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σταϊκούρας - Αλεξοπούλου στην Ολυμπία Οδό για Πατρών - Πύργου: Ο αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί το 2025- ΒΙΝΤΕΟ

Σταϊκούρας - Αλεξοπούλου στην Ολυμπία Οδ...

Ξεπέρασε το 30% η πρόοδος των έργων στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος

Σε επίπεδα που ξεπέρασαν το 30% στο τέλος Δεκεμβρίου τρέχει πλέον η πρόοδος στα εργοτάξια για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών Πύργου, ως επέκταση της Ολυμπίας Οδού.

Τα έργα σύμφωνα με πληροφορίες τρέχουν με ικανοποιητικές ταχύτητες και σε αυτό βοήθησε ο ήπιος καιρός που υπήρξε μέχρι και τις αρχές του έτους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησεί σήμερα, επίσκεψη στα εργοτάξια του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου.

Μετά την ενημέρωση για την πορεία του έργου στις εγκαταστάσεις του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού στο Ρίο, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε εδώ για να επιθεωρήσουμε - εκ νέου - τις εργασίες προόδου ενός εμβληματικού οδικού έργου, αυτού της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, μήκους περίπου 75 χιλιομέτρων.

Η συνολική πρόοδος του έργου έχει ξεπεράσει πλέον το 30%.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2023, όταν είχαμε επισκεφθεί τα εργοτάξια, η πρόοδος κατασκευής υπολειπόταν του 20%.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε διάστημα έξι μηνών, το έργο προχώρησε με πάρα πολύ υψηλό και επιταχυνόμενο ρυθμό. 

Εκτιμούμε ότι το ποσοστό ολοκλήρωσης θα διαμορφωθεί στο 50% μέχρι τον Ιούνιο και θα υπερβεί το 75% στο τέλος του έτους.

Με την ολοκλήρωση του έργου να επιτυγχάνεται, όπως έχουμε δεσμευτεί, μέσα στο 2025.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί, με συνέπεια, ένα ακόμη εμβληματικό έργο, με σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, αναγκαίο για την οδική ασφάλεια των διαδρομών στη Δυτική Πελοπόννησο.

Αυτό το έργο, μαζί με την παράδοση του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία σε λίγες ημέρες, την ολοκλήρωση σημαντικού τμήματος του Ε65 σε λίγους μήνες, και τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης μέσα στο έτος, συνιστούν συλλογικά ορόσημα επιτυχίας για το 2024.

Η χώρα αναπτύσσεται, αναβαθμίζεται, ισχυροποιείται».

Το έργο προχωρά με ασφαλτοστρώσεις πλέον και στα τρία εργοτάξια των ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ και ΑΚΤΩΡ η ωρίμανση των εργασιών είναι περισσότερο εμφανής.

Οι ασφαλτοστρώσεις σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προχωρήσει σε μήκος περίπου 7 χιλιομέτρων στην περιοχή της Αμαλιάδας ενώ και στο πρώτο τμήμα στην Αχαϊα άλλα 3 χιλιόμετρα.

Καθώς έχουμε εισέλθεί στο κρίσιμο 2024 το έργο μπαίνει πλέον στην ώριμη φάση του και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους ένα σημαντικό τμήμα του έργου να έχει φτάσει πολύ κοντά σε επίπεδα παράδοσης στην κυκλοφορία.

Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του έργου η πρόοδος στα έργα του Πάτρα-Πύργος έχουν ξεπεράσει το φράγμα του 30% από το 25% που ήταν τον περασμένο Οκτώβριο και μέχρι σήμερα το έργο προχωρά χωρίς σημαντικά θέματα.

Η πρόβλεψη που υπάρχει είναι πως μέχρι τον Ιούλιο να φτάσει το  55% και πως ενδέχεται να πιάσει και το 75% μέχρι το τέλος του έτους. Πιο προχωρημένο είναι το τμήμα Γαστούνη-Πύργος που έφτασε στα τέλη του έτους πάνω από το 45% από 34% στις αρχές του περασμένου Φθινοπώρου.

Στο τμήμα που έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ Καραίικα-Γαστούνη η πρόοδος έφτασε το 20% ενώ στο τμήμα της ΑΒΑΞ Μιντιλόγλι-Καραϊικα η πρόοδος έφτασε το 27%.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε:

«Η νέα εθνική οδός Πατρών - Πύργου είναι ένα έργο που υπερασπίστηκα από την πρώτη στιγμή, ως βουλευτής Αχαΐας, αφού θα αλλάξει τον οδικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.

Πλέον, είμαστε σε θέση σήμερα να ανακοινώσουμε ότι η πρόοδος των εργασιών έχει ξεπεράσει το 30% και μάλιστα σε λιγότερο από έξι μήνες ο ρυθμός υλοποίησης έχει αυξηθεί κατακόρυφα, κάτι που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Με δεδομένο ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται αυστηρά, μέχρι το 2025 θα έχουμε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα συμβάλλει τόσο στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά και στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας.

Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη ενός έργου πνοής, το οποίο γίνεται πράξη προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της εθνικής οικονομίας».

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος σημείωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη Δυτική Πελοπόννησο, για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του έργου της ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου στο τμήμα Πάτρα - Πύργος.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, υψηλών προδιαγραφών, 74,8 χιλιομέτρων και σχεδιαστική ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει τις μεταφορές στην περιοχή και θα μετατρέψει έναν δρόμο υψηλής επικινδυνότητας σε μια ασφαλή δίοδο.

Παράλληλα, θα μειώσει τον χρόνο ταξιδίου μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά και τον χρόνο ταξιδίου από την Αθήνα. Στόχος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του τους πρώτους μήνες του 2025 και πλήρως λίγους μήνες αργότερα.

Και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι δεν θα παρεκκλίνουμε του χρονοδιαγράμματος και του αρχικού σχεδιασμού και ότι το έργο θα παραδοθεί στον χρόνο και με την ποιότητα που ορίζονται».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτη Παπανικόλα, ο οποίος σημείωσε οτι ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί τα πρώτα 15χλμ,  στην περιοχή της Κ Αχαΐας και της Αμαλιάδας.

Ακολούθησε εποπτεία στα εργοτάξια του έργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις