Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βασίλης Αϊβαλής: Προτάσεις περί Καθορισμού Ρυθμίσεων Κοινόχρηστων Χώρων στην Πάτρα

Βασίλης Αϊβαλής: Προτάσεις περί Καθορισμ...

Τι αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι»

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, στην οποία παραβρέθηκε, ως μέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» κ. Βασίλης Αϊβαλής.

Με αφορμή αίτημα επιχείρησης για χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Όλγας) επί της πλατείας, ο κ. Αϊβαλής τοποθετήθηκε γενικότερα σχετικά με τα θέματα κατάληψης δημοσίων χώρων και την κατάσταση που εδώ και χρόνια επικρατεί στο δήμο, τονίζοντας ότι θα πρέπει επιτέλους να τροποποιηθεί η ισχύουσα αναχρονιστική πλέον Κανονιστική Διάταξη περί καθορισμού ρυθμίσεων και προϋποθέσεων χρήσης δημόσιων χώρων και να πραγματοποιούνται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία είχε ξεκινήσει λίγο πριν την πανδημία μεταξύ του Δήμου Πατρέων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας η οποία όμως εγκαταλείφθηκε, όχι με ευθύνη του ΤΕΕ, λόγω πανδημίας. 

Ο κ. Αϊβαλής επεσήμανε ότι στην πόλη μας θα πρέπει να λειτουργεί η ευταξία και να υπάρχει δικαιοσύνη ενώ κάλεσε την Δημοτική Αρχή, μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου, να συγκαλέσει το συντομότερο δυνατό όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς μέσω της δημιουργίας μιας επιτροπής προκειμένου να συμφωνηθούν οι βασικές προδιαγραφές περί του τρόπου αξιοποίησης του δημοσίου χώρου.

Ταυτόχρονα ο κ. Αϊβαλής κάλεσε τη Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής μας, να προβεί στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας που διαθέτει όλο το έμπειρο και αρμόδιο επιστημονικό δυναμικό για να συνδράμει και αυτό από τη μεριά του με το σύνολο των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων προκειμένου:

1. Σε κάθε περιοχή του Δήμου Πατρέων όπου υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιθυμία από την ανωτέρω επιτροπή, να υπάρξει σαφής οριοθέτηση των δημόσιων χώρων, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι προς κατάληψη από τις παρακείμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

2. Να τεθούν τεχνικές προδιαγραφές για τον τρόπο και τις μεθόδους οριοθέτησης και προστασίας μέσω ανεμοφρακτών, προστατευτικών πετασμάτων, ζαρτινιερών κ.ο.κ. των χώρων αυτών.

3. Να ικανοποιηθεί η κοινή απαίτηση για ομοιογένεια και ομοιομορφία στο σύνολο ή ανά περιοχή των τραπεζοκαθισμάτων/καθισμάτων και λοιπών κατασκευών που αναπτύσσονται στους εν λόγω χώρους, προκειμένου να υπάρχει καλαισθησία.

4. Να ικανοποιηθεί η κοινή απαίτηση για ασφαλή προσπελασιμότητα και να καθοριστούν σε κάθε περιοχή τα πλάτη ελεύθερων οδεύσεων και τα ποσοστά κάλυψης των κοινόχρηστων χώρων 

5. Να υπάρξουν σαφείς τεχνικές προδιαγραφές για τις πηγές θέρμανσης ή και δροσισμού των υπαίθριων αυτών χώρων, για την επίτευξη της ασφάλειας τόσο των θαμώνων όσο  και των διερχόμενων πολιτών, προς αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος.

6. Να υπάρξουν σαφείς προδιαγραφές για τα στέγαστρα τα οποία καταλαμβάνουν τους εν λόγω χώρους και τις αντίστοιχες τέντες των επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στις περιοχές αυτές και σκοπό έχουν να παρέχουν σκίαση στους θαμώνες των καταστημάτων. 

7. Να υπάρξουν οι ασφαλείς προδιαγραφές για την τοποθέτηση δαπέδων κ.ο.κ

Η παράταξή μας δείχνει από την πρώτη μέρα την οδό της αξιοποίησης των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, έναντι διαφόρων συμφερόντων. Κυρίαρχος στόχος μας είναι να συμβάλλουμε από την θέση μας ώστε να βελτιωθεί αποτελεσματικά το περιβάλλον της πόλης μας και η καθημερινότητα του κάθε συμπολίτη μας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις