Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Όλες οι κινήσεις που έγιναν μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας- Τι λέει στο thebest η Ελένη Αλμπάνη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Όλες οι κινήσεις πο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η αρμόδια αντιπρύτανης εξηγεί το πρωτόκολλο που ακολουθήθηκε

Βήμα βήμα τηρήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών  το πρωτόκολλο που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις,  μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίστηκε.

Πρόκειται για πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο ίδιος αισθάνθηκε τα πρώτα συμπτώματα την περασμένη Τετάρτη και πήγε στο νοσοκομείο. Καθώς την προηγούμενη μέρα είχε παρακολουθήσει εργαστήριο υπήρξε κινητοποίηση έτσι ώστε να ενημερωθούν οι συμφοιτητές του και λάβουν χημειοπροφύλαξη.   

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Ελένη Αλμπάνη που χειρίστηκε το θέμα ως αρμόδια αντιπρύτανης, «ο φοιτητής προσήλθε στο νοσοκομείο αισθανόμενος αδιαθεσία, κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του και διασωληνώθηκε. Διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις ότι πρόκειται για μηνιγγίτιδα. Ειδοποιηθήκαμε άμεσα από το νοσοκομείο όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Δηλώθηκε το κρούσμα ενώ το Πανεπιστήμιο κινητοποιήθηκε άμεσα καθώς έχει πρωτόκολλα γι’ αυτές τις περιπτώσεις τα οποία φυσικά ακολουθήθηκαν. Κλήθηκαν αμέσως οι στενές επαφές του φοιτητή που ήταν τα παιδιά που παρακολούθησαν μαζί του κάποιο εργαστήριο την προηγούμενη μέρα της εισαγωγής του στο Πανεπιστήμιο. Ήταν μαζί του 15 παιδιά. Ο μηνιγγιτιδόκοκκος μεταδίδεται μέσω της αναπνευστική οδό και γι’ αυτό το πρωτόκολλο λέει όσα παιδιά κάθονταν δίπλα του, μπροστά του και πίσω του, ωστόσο ακολούθησαν αγωγή όλο τα παιδιά, πρόκειται για ένα χάπι που λαμβάνεται άπαξ.

Ήταν μαζί μας γιατρός δημόσιας υγείας και εργασίας κι έδωσαν οδηγίες. Συνταγογραφήθηκε χημειοπροφύλαξη και προληπτικά παιδιά πήραν τα φάρμακα. Απολυμάνθηκαν οι χώροι των εργαστηρίων και οι κοινόχρηστοι. Ενημερώθηκε και ολόκληρο έτος στην περίπτωση που ο φοιτητής είχε  παρακολουθήσει και κάποιο θεωρητικό μάθημα έτσι ώστε να ενημερώσουν σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποιο σύμπτωμα.  Ευτυχώς δεν υπήρξε ενημέρωση από παιδί ότι εμφάνισε κάποιο σύμπτωμα.

Οι φοιτητής μπήκε στο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα ενώ το εργαστήριο που παρακολούθησε ήταν την Τρίτη, με το άνοιγμα του Πανεπιστημίου μετά τις γιορτές. Οι φοιτητές δεν ανησύχησαν καθώς από την αρχή είχαν πλήρη ενημέρωση και πήραν αμέσως θεραπεία, καλύφθηκαν άμεσα με τα φάρμακά τους, λύθηκαν οι απορίες τους και ήμασταν σε επικοινωνία μαζί τους. Επικοινωνώ με την μονάδα και  με την οικογένεια του φοιτητή καθημερινά, ενημερωνόμαστε για τη πορεία της υγείας του που είναι σταθερή, ευχόμαστε να ανταπεξέλθει». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί χορηγούν φαρμακευτική αγωγή και υποβάλλουν σε εξετάσεις τον φοιτητή, ενώ αύριο πρόκειται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, με αφορμή την αυξημένη επίπτωση και έξαρση των μεταδοτικών λοιμώξεων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, «υπήρξε άριστη συνεργασία με τους φορείς, δόθηκε χημειοπροφύλαξη στις επαφές του κρούσματος. Είμαστε διαθέσιμοι ως υπηρεσία για ό,τι προκύψει σε επίπεδο δημόσιας υγείας σε μαθητικό περιβάλλον ή στο Πανεπιστήμιο». Εξήγησε επίσης πως σε συνεργασία με τους γονείς και τα σχολεία, στόχος είναι να ανοίξουν «δρόμοι επικοινωνίας» σχετικά με τα θέματα εξάπλωσης λοιμώξεων έτσι ώστε να τηρούνται οδηγίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις