Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιφέρεια: Σύσκεψη για τις λοιμώξεις στα σχολεία- Ποια η διαδικασία σε περίπτωση κρούσματος μηνιγγίτιδας- ΒΙΝΤΕΟ

Περιφέρεια: Σύσκεψη για τις λοιμώξεις στ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στόχος η ενημέρωση και η πρόληψη

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «οδηγίες και μέτρα αντιμετώπισης μεταδοτικών λοιμώξεων στην σχολική κοινότητα» συγκάλεσε σήμερα, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου, με αφορμή την αυξημένη επίπτωση και έξαρση των μεταδοτικών λοιμώξεων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

Με γνώμονα την προστασία και προαγωγή της υγείας του γενικού πληθυσμού, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τρόπους αντιμετώπισης και πρακτικές διαχείρισης μεταδοτικών λοιμώξεων (λοιμώξεις του αναπνευστικού, μηνιγγίτιδες, γαστρεντερίτιδες κ.ά.) σε επίπεδο σχολικής κοινότητας.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, κλήθηκαν μεταξύ άλλων οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των Δήμων, καθώς επίσης αντιπροσωπείες των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων.

"Κάλλιο το προλαμβάνειν του θεραπεύειν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Από την πλευρά της η κ. Μαστοράκου επισήμανε ότι "ένας από τους σκοπούς της σύσκεψης είναι οι υπεύθυνοι να γνωρίζουν πού πρέπει να αποταθούν όταν υπάρχει κάποιο συμβάν στο σχολικό περιβάλλον και η θέλησή μας είναι να αναπτύξουμε μια συνεργασία προαγωγής υγείας στα σχολεία".

Για την περίπτωση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε σχολεία επισήμανε ότι χρειάζεται μια διαδικασία ιχνηλάτησης των παιδιών που έχουν έρθει σε επαφή με το κρούσμα, προστατεύοντας τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και των γονέων και προβλέπεται συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ώστε τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα να λάβουν την αντίστοιχη θεραπευτική αγωγή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις