Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέγαρα: Στο νοσοκομείο και τα 3 αδέρφια του 4χρονου - Χειρουργήθηκε ο 8χρονος, επειδή είχε κάταγμα

Μέγαρα: Στο νοσοκομείο και τα 3 αδέρφια ...

Η κατάσταση των παιδιών, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Στο ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού νοσηλεύονται και τα τρία αδέρφια του 4χρονου, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφο της μητέρας του στα Μέγαρα

Πρόκειται για τα τρία ανήλικα αδέρφια του 4χρονου, ηλικίας 11, 10 και 8 ετών, με το ένα παιδί εξ αυτών να μεταφέρεται με σπασμένο χέρι και να υποβάλλεται σε χειρυργείο.

Τα υπόλοιπα δύο παιδιά βρίσκονται κι εκείνα στο ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου, ενώ αναμένεται να διενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις και από παιδοψυχολόγους.

Μάλιστα, παραγγέλθηκε από εισαγγελία και ιατροδικαστική εξέταση.

Νωρίτερα σήμερα, με επίσημο ανακοινωθέν του το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» γνωστοποίησε ότι ο 4χρονος από τα Μέγαρα ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατριό του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση «με πολλαπλές κακώσεις».

Μέγαρα: Συχνή η κακοποίηση των παιδιών και της εγκύου μητέρας
Μεγάλο προκύπτει πως ήταν το ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας στο ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά της μητέρας.

Όπως η ίδια η 29χρονη μητέρα του 4χρονου αγοριού ανέφερε χθες στους αστυνομικούς, επιστρέφοντας στο σπίτι της είδε τον σύντροφό της να κακοποιεί το τετράχρονο παιδί της. Του έβαλε τις φωνές και αυτός τής είπε: “Δεν θα ησυχάσω αν δεν σου σκοτώσω ένα παιδί”.

Η πρώτη επίσημη και μοναδική από την ίδια μήνυση μέχρι χθες για ενδοικοικογενειακή βία, που είχε προηγηθεί σε αστυνομική Αρχή, ήταν στην Λαμία όταν ζούσαν μαζί για έναν μικρό χρονικό διάστημα, Τότε, πάλι είχε κακοποιήσει εκείνη και τα παιδιά της ο δράστης. Η καταγγελία είχε γίνει εκτός αυτοφώρου και εκκρεμούσε. Περίπου τους τελευταίους 4 μήνες, μετέβησαν όλοι μαζί στον καταυλισμό όπου έμενε ο δράστης στον Βλυχό.

Πριν περίπου δύο μήνες, το παιδάκι χρειάστηκε να μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο Παίδων με τραύματα από χτυπήματα και εγκαύματα από καυτό νερό και τότε η μητέρα δεν έκανε μήνυση αλλά έγινε αναφορά, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και έγινε αλληλογραφία μεταξύ του Ανηλίκων και της Εισαγγελίας, χωρίς όμως να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Η πιο πρόσφατη καταγγελία από γείτονες του ζευγαριού έγινε στις 8 Ιανουαρίου στο «Χαμόγελο του Παιδιού» πως τα παιδιά ήταν παραμελημένα και κακοποιούνταν διαρκώς και προωθήθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, πάλι δίχως να προλάβουν οι Αρχές να πάρουν μέτρα.

Όπως η ίδια η μητέρα ανέφερε στους αστυνομικούς, ειδικά τον τελευταίο μήνα, η βίαιη συμπεριφορά απέναντί της -ενώ είναι έγκυος- και στα τέσσερα ανήλικα παιδιά της από προηγουμένη σχέση ήταν πλέον συχνή και έντονη.

Χθες το μεσημέρι, μετέφερε το παιδί της στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων σε άθλια κατάσταση, και κλήθηκε από εκεί ασθενοφόρο που μετέφερε το παιδί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στη συνέχεια διασωληνώθηκε και σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου παραμένει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για τη διακομιδή και έγινε συνοδεία της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκαν και τα υπόλοιπα παιδιά στο Παίδων για ιατρικές εξετάσεις και προστατευτική φύλαξη και διαπιστώθηκε μάλιστα πως και ο 10χρονος αδερφός του 4χρονου είχε χτυπηθεί άσχημα και είχε υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στο χέρι του.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 23χρονου δράστη, που παραμένει άφαντος.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις