Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Αποκαλύφθηκαν και άλλα ενοχοποιητικά έγγραφα

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Αποκαλύφθηκαν και άλλα...

Τα έγγραφα συνολικά αναμένεται να περιλαμβάνουν σχεδόν 200 ονόματα

Την Παρασκευή δόθηκε στη δημοσιότητα το τρίτο μέρος των εγγράφων από την αγωγή που συνδέεται με τον Τζέφρι Έπσταϊν, τον καταδικασμένο παιδόφιλο που πέθανε στη φυλακή πριν δικαστεί για υπόθεση sex trafficking.

Πρόκειται για πάνω από 1.000 σελίδες, οι οποίος έρχονται σε συνέχεια εκατοντάδων εγγράφων που έχουν ήδη αποκαλυφθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ αναμένονται και άλλα, γράφει το CNN που έχει στην κατοχή του και τα νέα έγγραφα.

Τα έγγραφα που αποσφραγίστηκαν αποτελούν μέρος της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε το 2015 η Τζιούφρε, μια Αμερικανίδα που ισχυρίστηκε ότι ο Έπσταϊν την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη και ότι η Γκισλέν Μάξγουελ, πρώην σύντροφός του, βοήθησε στην κακοποίηση.

 

200 ονόματα στα έγγραφα
Τα έγγραφα συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του υλικού που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αναμένεται να περιλαμβάνουν σχεδόν 200 ονόματα, μεταξύ των οποίων ορισμένοι από τους κατηγόρους του Έπσταϊν, επιφανείς επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλοι.

Τα προηγούμενα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τους συνεργούς και τους κατήγορους του Έπσταϊν, αν και πολλές από τις πληροφορίες είχαν ήδη αναφερθεί από διάφορα μέσα ενημέρωσης ή είχαν δημοσιοποιηθεί μέσω άλλων δικαστικών διαδικασιών.

Η Τζιούφρε και η Μάξγουελ κατέληξαν σε συμβιβασμό το 2017, αλλά ορισμένα δικαστικά έγγραφα παρέμειναν σφραγισμένα μέχρι τώρα.

Τα περισσότερα από τα έγγραφα της μήνυσης αποκαλύφθηκαν το 2019 -μία ημέρα πριν ο Έπσταϊν αυτοκτονήσει στη φυλακή.

Ο Έπσταϊν παραπέμφθηκε σε δίκη το 2019 με ομοσπονδιακές κατηγορίες για τη διεύθυνση κυκλώματος sex trafficking, στο οποίο φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα κορίτσια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight