Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έρχεται μίνι ανασχηματισμός- Ποια ονόματα είναι στο τραπέζι

Έρχεται μίνι ανασχηματισμός- Ποια ονόματ...

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Με το «καλημέρα» ετοιμάζεται για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς φαίνεται πως μετρά αντίστροφα ο χρόνος για αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένονται σαρωτικές αλλαγές αλλά συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε υπουργεία που ασχολούνται με θέματα της καθημερινότητας.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως «κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό. Αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω». Δεδομένο βέβαια είναι πως δεν μπορεί να τραβήξει αυτή η συζήτηση -καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος οι υπουργοί να κατεβάσουν μολύβια- και επομένως θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν «κλειδώσει» τα υπουργεία που θα υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα, με στόχο να σταλεί μήνυμα επανεκκίνησης λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο επίκεντρο των αλλαγών θα βρεθούν υπουργεία που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών, όπως το Υγείας, το Προστασίας του Πολίτη και το Εργασίας.

Τα ονόματα
Δεν αποκλείεται να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση στο οικονομικό επιτελείο με κάποιο πρόσωπο που θα ασχολείται με θέματα ακρίβειας, θέμα που είναι ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα. Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης θεωρείται πιθανόν να αναλάβει και χαρτοφυλάκιο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Με βάση τα μέχρι τώρα σενάρια σε ένα γνώριμο «πόστο» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα μπορούσε να επιστρέψει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ δεν αποκλείεται στο υπουργείο Υγείας να πάει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε μια τέτοια περίπτωση- δηλαδή αν αλλάξει υπουργείο ο κ. Γεωργιάδης - στο υπουργείο Εργασίας θα μπορούσε να κατευθύνει για παράδειγμα ο Κώστας Τσιάρας.

Εκτός απροόπτου πρόσωπα σε κομβικά υπουργεία -όπως ο Γ. Γεραπετρίτης και ο Κ. Χατζηδάκης- δεν θα αλλάξουν πόστα. Παράλληλα δεν αποκλείεται να μπουν στην κυβέρνηση και δύο με τρία πρόσωπα από τους βουλευτές που ανήκουν στην γενιά των 40ρηδων.

Το ορόσημο των ευρωεκλογών
Στην κυβέρνηση θέλουν να «τρέξουν» μια σειρά από κρίσιμες μεταρρυθμίσεις το επόμενο διάστημα και στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές να στείλουν μήνυμα πως δεν υπάρχει χαλάρωση. Υπενθυμίζεται πως μέσα στο μήνα θα ψηφιστεί από την Βουλή το νομοσχέδιο για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και θα ακολουθήσει μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Μένει να αποσαφηνιστεί πότε τελικά θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Με βάση τις πληροφορίες θέμα κομματικής πειθαρχίας αναμένεται να μην τεθεί στους βουλευτές, ωστόσο, μένει να φανεί τι θα ισχύσει με τους υπουργούς.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις