Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Εγκληματική χάραξη της Πατρών -Πύργου, στο κέντρο κατοικημένων περιοχών»- Τι λέει ο βουλευτής Αν. Παναγιωτόπουλος για το τραγικό τροχαίο στα Μποντέικα

«Εγκληματική χάραξη της Πατρών -Πύργου, ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Καρατομήθηκαν τα χωριά Γομοστό, Σαγέικα και Μποντέικα", τονίζει

Για εγκληματική χάραξη της εθνικής οδού Πατρών -Πύργου, στο κέντρο κατοικημένων περιοχών, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε την Τρίτη στο ύψος των Μποντεϊκων Δυτικής Αχαΐας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 55χρονης Ελένης Δημητροπούλου.

«Καρατομήθηκαν τα χωριά Γομοστό, Σαγέικα και Μποντέικα. Δεν υπάρχει πρόσβαση πέραν του φαναριού που έβαλαν, μετά από διαμαρτυρίες μας γιατί στην αρχική μελέτη δεν υπήρχε, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τον πεζό και τη διακίνηση των κατοίκων» επισημαίνει στο thebest.gr ο κ. Παναγιωτόπουλος και προσθέτει «δεν υπάρχει δρόμος ή πεζοδρόμιο για να περάσουν και εκτός από αυτό καταργήθηκε και η ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης), δεν υπάρχει ΛΕΑ. Δεν είναι μόνο αυτά, είναι και αλλά δευτερεύοντα, τα οποία όμως γίνονται σημαντικά. Για παράδειγμα, στα Καρέικα καταργήθηκε η στάση του λεωφορείου, η οποία εξυπηρετούσε δέκα χωριά, από τα Καρέικα μέχρι το Ριόλο και τώρα ο κόσμος είναι αναγκασμένος να κατεβαίνει στο Γομόστο. Η Βοήθεια στο Σπίτι, η κοινωνική λειτουργός έρχεται στη μέση του δρόμου όπου υπάρχει η διαγράμμιση στο οδόστρωμα γιατί δεν υπάρχει ΛΕΑ και καμία απολύτως πρόβλεψη για τους πεζούς. Τι άλλο να πούμε; Για το πού υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και από πού αναγκάζονται να πάνε οι κάτοικοι των χωριών; Από που πάνε τα παιδιά στα σχολεία;».

«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τον πεζό. Έτσι έγινε και το δυστύχημα στα Μποντέικα. Έφυγε το αυτοκίνητο και μπήκε επί της ουσίας μέσα στην αυλή, τρία σχεδόν μέτρα από το δρόμο. Οπότε, ή θα πρέπει να γίνουν παράπλευροι δρόμοι ή πρόβλεψη ΛΕΑ και διάβαση των πεζών. Η χάραξη, αυτή που έγινε, είναι εξουθενωτική. Μπορεί να μειώσει τις μετωπικές συγκρούσεις γιατί οι ταχύτητες είναι πολύ μικρές αλλά ο περιορισμός του δρόμου θα φέρει και άλλα ατυχήματα γιατί από αυτά τα σημεία θα προσπαθήσουν να περάσουν στην απέναντι πλευρά μηχανάκια, ποδήλατα και το αυτοκίνητο του περαστικού δεν χωράει. Οι δίοδοι των περαστικών έχουν γίνει πλέον τόσο στενοί που ουσιαστικά ο δρόμος γίνεται αφόρητος για τους ντόπιους κατοίκους. Αν ένας δρόμος δεν εξυπηρετεί τους κατοικούντες, τι να τον κάνω τον περαστικό; Αυτά όλα τα λέμε για να μην θρηνήσουμε άλλο κόσμο». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις