Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: Με μαχαίρι “push dagger” το χτύπημα στον αστυνομικό -Τι έδειξε η ιατροδικαστική - Ποιος είναι ο Νορβηγός

Θεσσαλονίκη: Με μαχαίρι “push dagger” το...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού, τα ξημερώματα της Πέμπτης

Συγκλονισμένη είναι η Θεσσαλονίκη από τη δολοφονία ενός 32χρονου αστυνομικού, τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε μπιραρία επί της οδού Κατσιμίδη.

Ο αστυνομικός έπεσε νεκρός από το μαχαίρι ενός 44χρονου Νορβηγού, με τον θάνατό του να είναι ακαριαίος. Το θύμα επενέβη για να προστατεύσει τον κουμπάρο του, ο οποίος είχε τραυματιστεί από τον δράστη κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού.

«Εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» φέρεται να «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού.

 Η τρώση αγγείου, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Από τύχη γλίτωσε ο κουμπάρος του θύματος
Ο 32χρονος κουμπάρος του νεκρού αστυνομικού μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, γλίτωσε από καθαρή τύχη, αφού φέρει βαθύ τραύμα στον αριστερό μηρό, το οποίο για λίγα εκατοστά δεν επηρέασε τη μηριαία αρτηρία.

Το θύμα φέρει, επίσης, επιφανειακά τραύματα στον θώρακα. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ποιος είναι ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό
Ο δράστης –44χρονος Νορβηγός υπήκοος– αναμένεται να οδηγηθεί την Παρασκευή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Ο 44χρονος παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Κατά πληροφορίες, ο δράστης ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και φαίνεται πως ήταν γνωστός πελάτης στο κατάστημα.

Το χρονικό του φονικού
Το φονικό έγινε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα και, σύμφωνα με μαρτυρίες, προηγήθηκε διαπληκτισμός του 44χρονου με τον κουμπάρο του αστυνομικού.

Στη συνέχεια του λεκτικού επεισοδίου, ο Νορβηγός τραυμάτισε με μαχαίρι τον κουμπάρο στο πόδι και τότε επενέβη ο 32χρονος, που διασκέδαζε εκτός υπηρεσίας στο ίδιο μπαρ, με συνέπεια να δεχθεί επίθεση με το ίδιο μαχαίρι.

Αμέσως μετά το συμβάν, ειδοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί που βρίσκονταν σε παρακείμενο οίκημα, όπου είναι η έδρα των ΜΑΤ, και συνέλαβαν τον δράστη.

Από μαχαιριά στον λαιμό ο θάνατος του αστυνομικού
Σημειώνεται ότι ο ιατροδικαστής φέρεται να διαπίστωσε τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα στη σορό του 32χρονου αστυνομικού. Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 32χρονου ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, δε, η επίθεση έγινε με μαχαίρι τύπου push dagger. Το «push dagger» είναι ένα στιλέτο με κοντές λεπίδες και λαβή «Τ» που έχει σχεδιαστεί για να πιάνεται και να κρατιέται σε ένα χέρι με κλειστή γροθιά.

Οπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, το θύμα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., στους λεγόμενους «Αδιάφθορους». Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην μπιραρία όπου διασκέδαζε μαζί με τον κουμπάρο του.

 Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν
Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού από τον 44χρονο Νορβηγό σε μπαρ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-12-2023), εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) σε βάρος δύο 32χρονων ημεδαπών τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εξ’ αυτών στην αριστερή τραχηλική χώρα και σοβαρά τον έτερο στα κάτω άκρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη.

Επιπλέον, στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανωτέρω αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις