Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Ρέντη: Συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις των χούλιγκαν για τα επεισόδια

Ρέντη: Συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις των...

Πού στρέφονται οι έρευνες

Συνεχίζουν να περνούν από το κατώφλι της ΓΑΔΑ πρόσωπα που φέρεται να συμμετείχαν στα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη όπου τραυματίστηκε σοβαρότατα ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, με ναυτική φωτοβολίδα και κατέληξε μετά την πολυήμερη παραμονή του στην εντατική.

Συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις στα εργαστήρια 

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζουν να κάνουν ταυτοποιήσεις με τα φονικά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια και οι ύποπτοι μέχρι και σήμερα δίνουν καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, κάποια από τα πρόσωπα αυτά παραδέχονται πως ήταν στα επεισόδια και δίνουν και ονόματα άλλων που ήταν εκεί. Ωστόσο, κανένας δεν παραδέχεται πως έριξε μολότοφ ή κάποια από τις ναυτικές φωτοβολίδες.

 Σε αυτό που εστιάζουν τώρα οι Αρχές είναι σε μια ογκώδη δικογραφία που ετοιμάζεται και η οποία περιλαμβάνει ήδη 25 χούλιγκαν. Όταν ολοκληρωθεί αυτή, θα περιλαμβάνει δεκάδες κατηγορούμενους. Άτομα που ήταν στα επεισόδια καθώς και πρόσωπα που ήταν εκεί έχοντας αρχηγικούς ρόλους.

 Ποιους δείχνουν οι έρευνες

Μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία πως κάποιοι από τους αρχηγούς ήταν στο γήπεδα. Υπάρχουν και στοιχεία πως κάποια από τα άτομα που θα είναι κατηγορούμενα στη συγκεκριμένη δικογραφία φαίνεται να μην ήταν μόνο στα επεισόδια στου Ρέντη αλλά και σε άλλα, όπως σε αυτά στο Βόλο, στον τελικό Κυπέλλου του 2017.

 Αξιωματικοί της ασφάλειας λένε πως πρόκειται για ένα κομβικό στοιχείο γιατί φαίνεται πως πρόκειται για ένα μεταφερόμενο στρατό από χούλιγκαν που έπαιρναν εντολή για το πού να κάνουν επεισόδια.

Η στιγμή που ανακοινώνεται μέσω ασυρμάτου η είδηση του θανάτου του αστυνομικού - «Αθάνατος»

Παράλληλα, στη δημοσιότητα έχει έρθει και ο διάλογος των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, μονάδα στην οποία επιχειρούσε ο αδικοχαμένος αστυνομικός, τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Γιώργου Λυγγερίδη.

 «Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδελφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειας του. Ήρωας και αθάνατος» ακούγεται να λέει ο επικεφαλής της ΥΑΤ με τους διμοιρίτες που έχουν υπηρεσία να αποχαιρετούν τον Γιώργο Λυγγερίδη με τη λέξη «αθανάτος».

 Υπενθυμίζεται πως η κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη θα τελεστεί αύριο, Παρασκευή (29/12) στη Θεσσαλονίκη, και το «παρών» θα δώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ο ενταφιασμός του άτυχου Γιώργου θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Διαβάστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports