Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού φέρνει σύσταση για χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, κλειστούς χώρους, νοσοκομεία

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού φέρνει σύσ...

Τι αποφάσισε η Επιτροπή

Σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ κάνει η Εθνική Επιτροπή Λοιμώξεων, μετά από συνεδρίαση της, εν μέσω ανησυχιών για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Τι αποφάσισε η Επιτροπή 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκαν τα εξής από τους ειδικούς:

σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ
θα δοθεί έμφασή στην ενίσχυση του εμβολιασμού έναντι της covid-19 για τις ευπαθείς ομάδες
θα δοθεί έμφαση στη σωστή και έγκαιρη χρήση των αντιικών φαρμάκων
σύσταση για καθολική (υποχρεωτική) εφαρμογή της χρήσης μάσκας στις μονάδες υγείας (θα αποφασίζει η επιτροπή λοιμώξεων του κάθε νοσοκομείου εάν υπάρχει κάποιος λόγος εξαίρεσης).

Έκρηξη κρουσμάτων στις αρχές του 2024; 
Νωρίτερα, ο διευθυντής της Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος,  ανέφερε πως «αναμένουμε περισσότερα κρούσματα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όταν ο καιρός θα είναι πιο κρύος και θα κλειστούμε περισσότερο μέσα».

Από πλευράς του, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εκτιμά θα έχουμε έξαρση στις γιορτές, με τον βήχα και την καταρροή και τα άλλα συμπτώματα να επιμένουν ακόμα σε μικρούς και μεγάλους.

 Πανσπερμία ιώσεων

Όπως αναφέρει ο κ. Τζανάκης στο Mega: «Υπάρχει πανσπερμία ιώσεων με πρωτοκαθεδρία του κορονοϊού και της γρίπης που προκαλούν αρκετές νοσηλείες και εισαγωγές συνήθως ατόμων μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν προβεί στον απαραίτητο εμβολιασμό τους, που θα τους προφύλασσε από αυτή τη νοσηλεία και την εισαγωγή στο νοσοκομείο».

 «Αν είχε γίνει το εμβόλιο μπορεί να είχαμε λιγότερες μολύνσεις, περίπου 50% κάτω αλλά σίγουρα θα είχαμε ένα ποσοστό εισαγωγών πολλές φορές πιο κάτω, σε ένα ποσοστό 60-70% να γλιτώναμε τις νοσηλείες», συμπληρώνει.

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις