Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επαναφορά της μάσκας στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επαναφορά της μάσ...

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς και την κυβέρνηση μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία θα συζητήσει το ενδεχόμενο επαναφοράς της χρήσης μάσκας στα νοσοκομεία και συνολικότερα στις μονάδες υγείας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε κατά πληροφορίες εντολή στους διοικητές να οργανώσουν τα νοσοκομεία ώστε να μην υπάρχει αναμονή στα επείγοντα.

Ανησυχία για την JN.1
Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες αύξηση 48% στις εισαγωγές με κορονοϊό στα νοσοκομεία κι ενώ καταγράφηκαν και στη χώρα μας κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής JN.1.

Σημειώνεται πως την περασμένη Τρίτη, ο ΠΟΥ ταξινόμησε την JN.1 ως παραλλαγή ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία των CDC, η JN.1 αποτελεί το 39% έως το 59% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Η συνεχιζόμενη αύξηση υποδηλώνει ότι η υποπαραλλαγή είναι είτε πιο μεταδοτική είτε καλύτερη στο να αποφεύγει τα ανοσοποιητικά συστήματα, από άλλες υποπαραλλαγές, πρόσθεσε το CDC.

 

 

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being