Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Βαρύ το «καλάθι» της εφορίας: Οι υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του 2023

Βαρύ το «καλάθι» της εφορίας: Οι υποχρεώ...

Όλα όσα πρέπει να πληρωθούν

Καθώς πλησιάζει το τέλος του χρόνου οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με το βαρύ το «καλάθι» της εφορίας και του ΕΦΚΑ που είναι γεμάτα με υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν τις τελευταίες ημέρες.

Μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να πληρωθεί η έκτη δόση του φόρου εισοδήματος για όλους τους φορολογούμενους που έχουν επιλέξει να πληρώσουν με δόσεις και όχι εφάπαξ για να πάρουν την έκπτωση του 3%.

 

Παράλληλα οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν και την όγδοη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ απομένουν άλλες δύο δόσεις εντός του 2024 για να ολοκληρωθεί η πληρωμή του.

Επιπλέον, στο καλάθι μπαίνουν και οι ρυθμίσεις οφειλών που αφορούν τους φορολογούμενους που πληρώνουν υποχρεώσεις με δόσεις.

Επίσης, πρέπει να γίνει και η κάλυψη του 30% εισοδήματος με πλαστικό χρήμα. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι να έχουν καλύψει το 30% του εισοδήματος που πληρώνουν με αγορές με κάρτες.

Στη λίστα με τις υποχρεώσεις μπαίνει και η δήλωση ΦΠΑ Νοεμβρίου για όλες τις επιχειρήσεις που διατηρούν διπλογραφικά βιβλία και οι εισφορές του ΕΦΚΑ Νοεμβρίου που πρέπει να πληρωθούν από μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα πρέπει να γίνει και η αίτηση για αλλαγή της ασφαλιστικής κλάσης από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να την αλλάξουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις