Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Οι βαθμοί των ελληνικών ομάδων στο club ranking της UEFA μετά το φινάλε των ομίλων

Οι βαθμοί των ελληνικών ομάδων στο club ...

Τα δεδομένα με τις βαθμολογίες των ελληνικών ομάδων στο club ranking της UEFA

Οι τρεις εκπρόσωποί μας στο Europa League (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) και ο ΠΑΟΚ στο Conference League ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην ιστορική φάση των ομίλων, μιας και από του χρόνου αλλάζει το φορμάτ και των τριών διοργανώσεων τουλάχιστον μέχρι τη σεζόν 2026/27 και οι όμιλοι όπως τους ξέρουμε δεν θα υπάρχουν, αλλά οι 36 φιναλίστ θα τοποθετούνται σε μια ενιαία βαθμολογία.
Οι όμιλοι μπορεί να καταργούνται, δεν ισχύει το ίδιο όμως με τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας (πλέον αντί για οκτώ ομάδες θα περιλαμβάνουν εννιά), τα οποία θα προκύπτουν από το club ranking των φιναλίστ κάθε διοργάνωσης.
Η Ένωση και το τριφύλλι ολοκλήρωσαν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι, καθώς δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την τρίτη θέση στον όμιλό τους και ένα εισιτήριο για playoffs των "16" του Conference League, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που θα συνεχίσει εκεί. Ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλό του στο Conference League από την πέμπτη αγωνιστική και ήδη είναι στους "16".
Φυσικά και οι τέσσερις ομάδες μας (όπως και ο Άρης στα προκριματικά) έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε η Ελλάδα να ανεβεί από τη 19η στη 17η στη βαθμολογία της UEFA, ωστόσο δεν παίζουν μόνο για τη βαθμολογία της Ελλάδας, αλλά και για τη δική τους στο club ranking της UEFA.

Ολυμπιακός: Πτωτική πορεία, αλλά έμεινε ζωντανός και ελπίζει
Ο Ολυμπιακός μπήκε τη φετινή σεζόν στις κληρώσεις έχοντας συντελεστή 39.000 βαθμούς (ήταν 46ος στη βαθμολογία της UEFA), ήτοι οι βαθμοί που συγκέντρωσε από τη σεζόν 2018/19 μέχρι και τη σεζόν 2022/23.

Τη σεζόν 2018/19 οι ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς είχαν συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League και τερμάτισαν δεύτεροι, πίσω από την Μπέτις και πάνω από τη Μίλαν και την Ντουντελάνζ. Στα νοκ-άουτ αποκλείστηκαν στους "32" από τη Ντινάμο Κιέβου, συγκεντρώνοντας εκείνη τη σεζόν 8.000 βαθμούς.

Την επόμενη σεζόν, η συγκομιδή της ευρωπαϊκής χρονιάς (2018/19( δεν θα υπολογίζεται πλέον στο πενταετές ranking του Ολυμπιακού, αλλά όσα έκανε από τη σεζόν 2019/20 μέχρι και τη φετινή (2023/24). Οι ερυθρόλευκοι έχουν μαζέψει 5.000 βαθμούς τη φετινή σεζόν, όλους λόγω των βαθμών που μάζεψε στον όμιλο του Europa League (2.000 για κάθε νίκη, 1.000 για την ισοπαλία με την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία).

Επομένως αυτή τη στιγμή έχουν 36.000 βαθμούς και βρίσκονται στην 50η θέση. Αν είναι αυτή η τελική τους βαθμολογία με αυτή θα μπουν στις κληρώσεις της νέας χρονιάς. Για να μπορέσουν να πάρουν περισσότερους βαθμούς θα πρέπει να πάρουν νίκη ή ισοπαλία από τον γύρο των "16" του Conference League και στους επόμενους γύρους. Στα playoffs των "16" του Conference League οι νίκες ή ισοπαλίες δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα στη δική του βαθμολογία, μόνο στης Ελλάδας. Αν προκριθεί στους "16" και στη συνέχεια μπορεί να προσθέσει περαιτέρω βαθμούς στη δική του βαθμολογία.

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή

2019/20: 10.000
2020/21: 10.000
2021/22: 8.000
2022/23: 3.000
2023/24: 5.000 (μπορεί να συγκεντρώσει και περισσότερους)
Σύνολο πενταετίας: 36.000 βαθμοί
Ο Ολυμπιακός θα είναι σε δύσκολη θέση και τα επόμενα χρόνια αν δεν κάνει καλές πορείες, καθώς θα φύγουν από το ranking του οι δύο καλύτερες χρονιές του που είχε συγκεντρώσει 10.000 βαθμούς. Για να διατηρηθεί ψηλά και να έχει εύκολες κληρώσεις πρέπει να μαζέψει και τους ανάλογους βαθμούς...

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports