Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρήτη: Αγωνία για τη 17χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ- «Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε την έκταση της ζημιάς»

Κρήτη: Αγωνία για τη 17χρονη που έπαθε α...

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου η 17χρονη μαθήτρια, η οποία υπέστη ανακοπή ύστερα από αλλεργικό σοκ.

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου η 17χρονη μαθήτρια από την Αττική, η οποία υπέστη το πρωί της Κυριακής ανακοπή ύστερα από αλλεργικό σοκ.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Ανέστη Κιούλπαλη το αλλεργικό σοκ που υπέστη η ανήλικη μετά από την κατανάλωση γαλακτοκομικού προϊόντος ήταν βαρύτατο. Το κορίτσι, μολονότι χορήγησε στον εαυτό της ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της έπαθε καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί πάλεψαν στην ανάνηψη για να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο προκλήθηκε βλάβη στον εγκέφαλο της κοπέλας καθώς στην ουσία είχε διακοπεί η λειτουργία του για περισσότερο από 5 λεπτά.Συνεπεία της κατάστασης αυτής η 17χρονη μαθήτρια υπέστη ανοξαιμία και όπως διευκρίνισε ο κ. Κιούλπαλης αυτό που προέχει τώρα είναι να υποχωρήσει το οίδημα στον εγκέφαλο της κοπέλας.


Μεταξύ άλλων ο Διευθυντής της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου δήλωσε: "Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία, και κλινικά και από την απεικόνιση, ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή".

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται, όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, πως η 17χρονη που βρισκόταν σε ξενοδοχείο του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, κατανάλωσε τρόφιμο που περιείχε γαλακτοκομικό προϊόν. Το κορίτσι γνώριζε ότι ήταν αλλεργικό και για τον λόγο αυτό είχε μαζί του ένεση αδρεναλίνης, την οποία και χορήγησε στον εαυτό της.

Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο κατέρρευσε. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Βενιζελείου έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή. Μετά την ανάνηψη εισήχθη στη ΜΕΘ. Στο πλευρό της κοπέλας βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής οι γονείς της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις