Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: Με λευκά λουλούδια στα χέρια αποχαιρετούν την 50χρονη που κατασπάραξαν τα σκυλιά

Θεσσαλονίκη: Με λευκά λουλούδια στα χέρι...

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο - «Μπετυ αθάνατη, καλό παράδεισο», φώναξε ο κόσμος όταν το φέρετρο μπήκε στην εκκλησία

Το τελευταίο αντίο στην 50χρονη, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής όταν την κατασπάραξαν τρία τσοπανόσκυλα μέσα στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, λένε αυτήν την ώρα συγγενείς και φίλοι.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νεοχωρούδας, ενώ η σορός της Ελισάβετ Κουζιώρτη η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών, 17 και 18 ετών, έφτασε στην εκκλησία μία ώρα νωρίτερα.

Με λουλούδια στα χέρια και δάκρυα στα μάτια, πλήθος κόσμου φτάνει στον Ιερό Ναό για να αποχαιρετησει την άτυχη γυναίκα που βρήκε φριχτό θάνατο στην αυλή του σπιτιού της. «Μπετυ αθάνατη, καλό παράδεισο», φώναξε ο κόσμος όταν το φέρετρο μπήκε στην εκκλησία. Οι φίλοι της και οι δικοί της άνθρωποι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την 50χρονη Ελισάβετ, ενώ κάνεις δε μπορεί ακόμα να πιστέψει πως έφυγε από τη ζωή.

«Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ακόμα τον θάνατο και την αγριότητα που επήλθε αυτός», λέει συγκινημένη φίλη της 50χρονης.

«Ζούμε μια ανείπωτη τραγωδία. Ο πόνος είναι πολύ μεγάλος. Η Ελισάβετ ήταν συνώνυμο της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Πρότασσαι το "εμείς", το κενό είναι μεγάλο», ανέφερε ο Πέτρος Αταμιάν, υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, με τον οποίο η 50χρονη είχε «κατέβει» στις εκλογές.

«Ήταν γεμάτη αγάπη μέσα της, μία γυναίκα ζωντανή, γεμάτη αγάπη μέσα της, με τα παιδιά της την οικογένειά της, άνθρωπος με κεφαλαία γράμματα», είπε ο πατέρας Στυλιανός, ιερέας του ναού που πραγματοποιείται η κηδεία.

«Ήταν ξεχωριστός άνθρωπος, σπάνιος, ιδρύτρια του φιλανθρωπικού συλλόγου «ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ», μας έμαθε πώς είναι να συνυπάρχεις και όχι απλά να υπάρχεις», τόνισε φίλη της.

«Με την Ελισάβετ ήμασταν συμμαθητές από το δημοτικό. Πολύ αξιολογή κοπέλα, έδινε τα πάντα για τους άλλους. Δεν της άξιζε αυτός ο θάνατος», ανέφερε πρώην συμμαθητής της άτυχης γυναίκας.


Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Στο μεταξύ, σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στη σορό της 50χρονης γυναίκας .

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής φαίνεται ότι η γυναίκα δέχθηκε δεκάδες δαγκωματιες, σε όλο της το σώμα και έφερε πολλαπλά πλήγματα σε όλη την επιφάνεια του κορμιού της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο ένα χέρι φαίνεται ότι δέχθηκε περισσότερες από δέκα δαγκωματιες από τα τρία τσομπανόσκυλα.

Υπενθυμίζεται ότι για την αδιανόητη υπόθεση συνελήφθη ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών και σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, με το σκεπτικό ότι δεν είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την φύλαξη των σκύλων στον προαύλιο χώρο.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

«Δεν ήταν δυνατόν να προβλέψω ότι τα σκυλιά θα άνοιγαν τρύπα και θα έβγαιναν έξω από την αυλή», υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών τσομπανόσκυλων. «Η περίφραξη ήταν σωστή απλά τα σκυλιά άνοιξαν την τρύπα σε σημείο που δε μπορούσα να το δω», φέρεται να είπε.

Ο 37χρονος υποστηρίζει ότι «τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα και δεν είχαν επιθετική συμπεριφορά. Βγήκαν από μια τρύπα στην αυλή».

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 37χρονου, Χρήστο Πατούνα, ο εντολέας του είναι συντετριμενος από το τραγικό περιστατικό και εκφράζει την βαθιά λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

«Τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του σπιτιού του η οποία είναι περιφραγμενη. Έχει περίφραξη ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή, και τα σκυλιά ήτανε ασφαλή. Δυστυχώς, χωρίς να το αντιληφθεί, τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον φράχτη, 30 εκατοστών από την οποία διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν προβλεπόμενα», τόνισε ο δικηγόρος.

«Υπήρχαν τα σωστά μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά. Ήταν φύλακες του σπιτιού διότι στο Ωραιόκαστρο έχουν συχνές επιθέσεις από διαρρήκτες και σχεδόν κάθε σπίτι έχει στην αυλή του από τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν σκυλιά εκπαιδευμένα και με σωστή συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο 37χρονος δεν ήταν υποχρεωμένος, βάση νόμου, να έχει δεμένα τα σκυλιά στον συγκεκριμένο χώρο καθώς υπήρχε περίφραξη.

«Η αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι σε ένα σημείο στο πλάι, που δεν ήταν εύκολα αντιληπτό, τα σκυλιά είχαν ανοίξει μια τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Προφανώς από αυτήν την μικρή τρύπα που δε μπορούσε να γίνει αντιληπτή διέφυγαν τα σκυλιά», τόνισε ο κ. Πατούνας, διαψεύδοντας ότι τα σκυλιά είχαν εκδηλώσει κι άλλη φορά στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά.

Πηγή:protothema 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις