Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

NIGHTLIFE: Τα sold out των γιορτών και η επιστροφή του clubbing

NIGHTLIFE: Τα sold out των γιορτών και η...

Η μάχη της πίστας

Την Παρασκευή το βράδυ ο Κωνσταντίνος Αργυρός επέστρεψε στα νυχτερινά δρώμενα με την πρεμιέρα των εμφανίσεών του στην Θεσσαλονίκη.

Ερχόμενος με φόρα από την περιοδεία του σε Αμερική και Καναδά, όπου έζησε όπως έλεγε σε φίλους του πρωτόγνωρες καταστάσεις και στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ, ο πιο εμπορικός ερμηνευτής των τελευταίων ετών ξεκίνησε από χθες βράδυ την χειμερινή του σεζόν στην «Πύλη Αξιού».

Όπως έλεγε κάποιος την Παρασκευή το βράδυ «η μισή Αθήνα ανέβηκε Θεσσαλονίκη» εννοώντας ότι πολλοί επώνυμοι και ηχηρά ονόματα ταξίδεψαν στη συμπρωτεύουσα για την πρεμιέρα του Αργυρού.

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, το αθηναϊκό nightlife ζει στιγμές δόξας και οι κρατήσεις για τις γιορτές οδηγούν σταθερά σε ένα sold out σαν το περσινό, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα στα μεγάλα σχήματα παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Το περίφημο table d’ hote που παλιότερα σήμαινε σχεδόν διπλάσιες τιμές, δεν υπάρχει πλέον και αυτό που έχει απομείνει είναι μια προσαύξηση της τάξης του 5% έως 10% στην φιάλη τις ημέρες των εορτών.
zelus-es

Στην Αθήνα απόντος του Αργυρού κυρίαρχος είναι ο Νίκος Οικονομόπουλος που ευτύχησε να πει ένα μεγάλο τραγούδι, από αυτά που βγαίνουν όλο και πιο σπάνια τα τελευταία χρόνια και είναι sold out μέχρι τις 16 του μήνα.

Ο «Έκπτωτος άγγελος» που του έγραψαν ο Γιώργος Σαμπάνης και ο Νίκος Γρίτσης παίζεται παντού, έχει γίνει viral στο Tik Tok, ξεπέρασε τα 4.000.000 views μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες και εκτόξευσε πολύ ψηλά τον Οικονομόπουλο.

Αυτό που ηχεί απίστευτο σε κάποιους είναι το φοβερό γκελ που έχει στις νεαρές ηλικίες από 17-25 ένας τραγουδιστής που σχεδόν ποτέ δεν έκανε αυτό που λέμε «δημόσιες σχέσεις».

Από αύριο και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, θα εμφανίζεται και Κυριακή, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα δουλέψει 4ήμερα ενώ είναι τέτοια η τρέλα για να τον δουν, που τα τριήμερα μπορεί να παραμείνουν και μετά τις γιορτές.

Αναβολές και Κυριακές

Χθες ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα της Άννας Βίσση στο νέο «Hotel Ermou» επί της Πειραιώς, αλλά τελικά το μαγαζί δεν ήταν έτοιμο και η ερμηνεύτρια θα ανέβει στην σκηνή την ερχόμενη Παρασκευή.

Με το που ανακοινώθηκε πάντως η ημερομηνία για την έναρξη των εμφανίσεών της χρειάστηκαν λίγες ώρες για να «κρασάρει» το τηλεφωνικό κέντρο του μαγαζιού από τις συνεχόμενες κλήσεις.

Η Άννα «κουβαλάει» μαζί της και το νέο τραγούδι της, ένα ζεϊμπέκικο σε μουσική και στίχους του αιώνιου μέντορά της Νίκου Καρβέλα που λέγεται «Λεκές», ενώ το πρώτο Σ/Κ της είναι ήδη sold out.

To αυτό συνέβη και στην έναρξη του Γιώργου Μαζωνάκη που έγινε το περασμένο Σάββατο στο «Φωταέριο» και όχι Πέμπτη όπως είχε προγραμματιστεί, με τον ερμηνευτή να αποθεώνεται από τους φανατικούς του και τα λουλούδια να πέφτουν σωρηδόν.

Ο Ηλίας Καμπακάκης που συμπράττει φέτος μαζί του, κατάφερε να ξεσηκώσει το μαγαζί με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει τα πάντα-ερμήνευσε πολύ καλά το «Τυχερό αστέρι» που δεν το λες τραγούδι για πίστα-και γρήγορες εναλλαγές.

Αυτό που συζητήθηκε αρκετά είναι ότι ο Μαζωνάκης δεν τραγούδησε ούτε την Πέμπτη που μας πέρασε και ενώ το μαγαζί ήταν full στις κρατήσεις, με επίσημη αιτία σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, ένα πρόβλημα που προέκυψε στον ήχο.

Ο Αντώνης Ρέμος με την Ελένη Φουρέιρα στο «NOX» αποδεικνύει ειδικά τις μικρές ώρες ότι παραμένει μια εξαιρετική φωνή που μπορεί να πει τα πάντα και να κρατάει μια νότα για πάνω από μισό λεπτό όπως κάνει στο «Μείνε λίγο στη γραμμή».
forever-es

Το περασμένο Σάββατο τραγούδαγε μέχρι τις έξι το πρωί, όταν άλλοι είχαν κλείσει, ενώ τις Κυριακές εξακολουθεί να μαζεύει τον περισσότερο κόσμο μέχρι τώρα.

Θα έχει ενδιαφέρον λένε πολλοί στον χώρο, να δούμε τι θα συμβεί από αυτή την Κυριακή αφού εκτός από τον Ρέμο και τον Βέρτη «μπαίνει» στο χορό και ο Οικονομόπουλος.

Τον δικό τους «χορό» εξακολουθούν με μεγάλη επιτυχία ο Σάκης Ρουβάς και οι «Μέλισσες» στο «Έναστρο», με τον πρώτο να αποδεικνύει ότι τα 50 είναι τα νέα 30 και τον Χρήστο Μάστορα να ακροβατεί μουσικά από τη ροκ και την ποπ μέχρι τον Παντελίδη.

Ο Γιώργος Σαμπάνης και η Δέσποινα Βανδή πορεύονται με φόρα στον «Βοτανικό» και πολύ καλά πηγαίνει ο Νίκος Βέρτης κυρίως το Σάββατο, ενώ υπάρχουν σχήματα και τις καθημερινές γι’ αυτούς που δεν μπορούν χωρίς μπουζούκια.

Ο Λευτέρης Πανταζής προκαλεί πανικό την Τετάρτη έχοντας μαζί του την Έλλη Κοκκίνου, πολύ καλά πηγαίνουν ο Χρήστος Μενιδιάτης με τον Τσαλίκη τις Τρίτες, όπως και ο Χρήστος Χολίδης με την Θέλξη και τον Θανάση Βασιλάκο την ίδια μέρα.

Τέλος με επιτυχία αλλά όχι με την περσινή φρεσκάδα συνεχίζουν ο Νίκος Απέργης με την Μαλού στο Cabaret κάθε Σάββατο και Κυριακή, την ίδια στιγμή που φέτος η Αθήνα ζει και μια άλλη αναγέννηση.

Αυτή του clubbing.

 

Decks on fire

Οι παλιές εποχές του Plus Soda όπου οι τελευταίοι θαμώνες έβγαιναν με γυαλιά ηλίου μερικές φορές κατά τις δέκα το πρωί ή αυτές του Mercedes στα «Αστέρια», όπου Σάββατο βράδυ η ουρά έφτανε μέχρι το πάρκινγκ και οι πορτιέρηδες ανέβαιναν στις γλάστρες και έλεγαν στον κόσμο να πάει αλλού να διασκεδάσει γιατί δεν χώραγαν στο κλαμπ, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Φέτος είναι ίσως η πρώτη φορά που το clubbing επιστρέφει δυναμικά στο αθηναϊκό nightlife, αφού τα τελευταία χρόνια και με εξαίρεση κάποια πάρτι από συγκεκριμένες ομάδες, τα πράγματα ήταν μάλλον χαλαρά.

Τι άλλαξε;

Πρωτίστως η δυναμική που έχει η dance σκηνή, ειδικά τα τελευταία χρόνια σε μια νέα γενιά που δεν υποκύπτει στα μπουζούκια ή το κάνει σπάνια, έφερε νέα δεδομένα στον χώρο.
Ήδη δύο μεγάλα κλαμπ έχουν ανοίξει εδώ και λίγες εβδομάδες στην Αθήνα φέρνοντας ξένους dj’s χωρίς να λείπουν και Έλληνες residents ενώ ένα τρίτο ετοιμάζεται για opening την άλλη εβδομάδα.

Το πιο εντυπωσιακό μέχρι στιγμής είναι το «Forever» που στεγάζεται στο παλιό «Κέντρο Αθηνών» όπου τραγουδούσε για δύο σεζόν ο Μαζώ, αφού υπέστη μια εντυπωσιακή ανακαίνιση για να υποδεχθεί το διψασμένο κοινό με dj’s όπως ο Kaz James και πηγαίνει πολύ καλά.

Στο Κολωνάκι, επί της Καρνεάδου στεγάζεται το Zelus, που έστησαν τα παιδιά του Μυκονιάτικου Alemagou με τον Ανδρέα Κουτουμάνο προεξάρχοντα που ξεκίνησε επίσης δυνατά.
Τελευταίο έμεινε το νέο κλαμπ που ανοίγει o Νίκος Βέρτης μαζί με συνεργάτες από την Θεσσαλονίκη, μέσα στον χώρο που στεγάζεται το YTON, όπου εμφανίζεται μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Φωτογραφίες του νέου πρότζεκτ δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη, αλλά το opening έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου με άγνωστο προς το παρόν line up.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις Τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight