Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΟΛΕΙ

/

Επεισόδια στου Ρέντη: Ψάχνουν τον δράστη της επίθεσης στους προσαχθέντες - Εκατοντάδες άτομα αφέθηκαν ελεύθερα

Επεισόδια στου Ρέντη: Ψάχνουν τον δράστη...

Έκαιγαν τα ρούχα τους στις τουαλέτες

Εντατικές είναι οι έρευνες της αστυνομίας για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, στα επεισόδια που ξέσπασαν χθες έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. 

 Τις έρευνες αναλαμβάνουν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και το Τμήμα Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρου, κλιμάκια του οποίου παραμένουν στο γήπεδο και να ψάχνουν στοιχεία που θα τους οδηγήσει στον δράστη που έριξε την φωτοβολίδα. Οι αρχές ψάχνουν επίσης υλικό από τις κάμερες που μπορεί να έχουν καταγράψει τα άτομα που έμπαιναν στο γήπεδο μέχρι να αρχίσει ο αγώνας.

 Εντωμεταξύ, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες, υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, σουγιάς, κροτίδες και φωτοβολίδες. 

Ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο δράστης

Χθες, μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού προσήχθησαν περισσότερα από 400 άτομα που βρίσκονται στο γήπεδο. Όπως υποστηρίζει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το βιντεοληπτικό υλικό και τις καταθέσεις οι αρχές ανάμεσα στους 400 και προσαχθέντες βρίσκεται και ο δράστης που έριξε τη φωτοβολίδα. Yπενθυμίζεται όμως ότι ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 από τους 425 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη το απόγευμα της Παρασκευής.

Ένα στοιχείο που το πιστεύουν αυτό είναι ότι άτομα μέσα στο γήπεδο άτομα προσπάθησαν να βάλουν φωτιά κοντά στα αποδυτήρια σε ρούχα. Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι ρούχα ατόμων που συμμετείχαν σε επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αφεθεί ελεύθερα πάνω από 200 άτομα -μεταξύ των οποίων και ανήλικοι- μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων, διαδικασία που ακολουθείται για όλους. 

Η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού

Θυμίζουμε ότι ο αστυνομικός που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά κατά τα άγρια επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Κατά πληροφορίες, οι γιατροί προχώρησαν σε αυτή την απόφαση για να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα την κατάστασή του. Σε 2 με 3 ημέρες, θα προσπαθήσουν να τον αποσωληνώσουν, για να δουν εάν ανταπεξέρχεται ο οργανισμός του και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα.

 Σημειώνεται ότι το χθεσινοβραδινό χειρουργείο, έγινε για να αποκατασταθεί το θέμα της αιμορραγίας, όπου ο άνδρας υπέστη ανακοπή και επανήλθε αφού καρφώθηκε στο μηρό του και έκοψε αρτηρία η ναυτική φωτοβολίδα .

Διασωληνωμένος και σε καταστολή ο αστυνομικός που τραυματίστηκε

Πολύ κρίσιμη είναι η κατάσταση του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας καθώς, όπως φαίνεται, από το ιατρικό ανακοινωθέν βρίσκεται σε καταστολή.

 «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών  φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν δίπλα στον 31χρονο

Την ίδια ώρα κατέθεσαν και οι αστυνομικοί που ήταν δίπλα στον 31χρονο αστυνομικό την ώρα που η μοιραία φωτοβολίδα καρφώθηκε στο πόδι του με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος. Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου και την τηλεόραση του OPEN, οι αστυνομικοί λένε ότι ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωποι με 300-400 άτομα τα οποία βγήκαν από το γήπεδο και άρχισαν να τους πετούν πέτρες, ξύλα και μολότοφ. Προσπαθούσαν να τους καταδιώξουν και κάποια στιγμή, είδαν τον συνάδερφο τους να πέφτει στο έδαφος. Αρχικά είχε τις αισθήσεις του 3-4 άτομα παρέμειναν εκεί για τον βοηθήσουν οι υπόλοιποι άρχισαν να καταδιώκουν αυτούς που τους είχαν επιτεθεί. Τα περισσότερα άτομα ήταν με κουκούλες. Οι συνάδερφοι αστυνομικοί έκανα ΚΑΡΠΑ χωρίς ωστόσο

 Παρέμβαση του εισαγγελέα

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα επεισόδια στου Ρέντη και ο σοβαρός τραυματισμός του Αστυνομικού από χούλιγκαν. Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας έδωσε παραγγελία στην εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά ζητώντας τη διενέργεια έρευνας και την εποπτεία της έρευνας που διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Το χρονικό των άγριων επεισοδίων

Το ματς στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» βρισκόταν στο δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει στο πρώτο με 25-19. Οι Πράσινοι προηγούνταν 17-10, όταν στις κερκίδες υπήρξε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία λόγω της έντονης οσμής των δακρυγόνων καθώς έξω απ' το κλειστό υπήρξαν συμπλοκές οπαδών με την αστυνομία.

 Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως περίπου 150 άτομα που βρέθηκαν έξω από το γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού, επιτέθηκαν με μολότοφ και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς. Ναυτική φωτοβολίδα, χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό στη μηριαία αρτηρία.

 Ήδη οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό που υπάρχει από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου του Ολυμπιακού, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.  Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 424 προσαγωγές στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης. Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεπαν, παρά μόνο γυναίκες και παιδιά, να απομακρυνθούν από το σημείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports