Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Απόψε στο βιβλιοπωλείο Nouveau παρουσιάζεται «Ο κύριος Αθήναι» του Λεωνίδα Χρηστάκη που επανακυκλοφόρησε

Πάτρα: Απόψε στο βιβλιοπωλείο Nouveau πα...

Στις 9 το βράδυ - Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Διαμαντής Καράβολας και Νίκος Παπαχριστόπουλος

Το αυτοβιογραφικό βιβλίου του Λεωνίδα Χρηστάκη «Ο κύριος Αθήναι» που επανακυκλοφόρησε μετά από 30 χρόνια, παρουσιάζεται απόψε Πέμπτη 7/12/2023 στις 21.00 στο βιβλιοπωλείο Nouveau, στην οδό Καραϊσκάκη 146, στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση, ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Διαμαντής Καράβολας και Νίκος Παπαχριστόπουλος.

Το βιβλίο του αείμνηστου Λεωνίδα Χρηστάκη «Ο Κύριος Αθήναι» θεωρείται ένα ξεχωριστό αυτοβιογραφικό ανάγνωσμα, ένα εμβληματικό σύγγραμμα, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1993.

Με το άκρως περιγραφικό ύφος του αβάν γκαρντ συγγραφέα και εικαστικού, μεταξύ άλλων και εκδότη του Ιδεοδρομίου, εξιστορείται η περιπλάνησή του στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών στην πρωτεύουσα, για σειρά δεκαετιών. Στις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν προσωπικότητες και καταστάσεις οι οποίες σημάδεψαν την πνευματική ζωή του τόπου, παρουσιάζεται η ιστορία επιφανών προσώπων αλλά και αφανών ηρώων μιας υπόγειας σκηνής, πάντοτε υπό το πρίσμα της οξείας κριτικής, της ευθύτητας του λόγου αλλά και του χαρακτηριστικού ύφους του συγγραφέα.

Ο Λεωνίδας Χρηστάκης είχε γεννηθεί το 1928 και έφυγε από την ζωή στις 29 Απριλίου του 2009, στα 81 του χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture