Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Δημήτρης και Ταρζάν- θα με πάρεις μαζί σου;»

Η Συγγραφέας Εύη Ραχάλ κατά την ανάγνωση...

Η Συγγραφέας Εύη Ραχάλ κατά την ανάγνωση του βιβλίου.

Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Εύη Ραχάλ

Στις 26 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, ημέρα που εορτάζει και τιμάται ο Άγιος Στυλιανός, προστάτης των βρεφών και των νηπίων και ώρα 6μ.μ. στον φιλόξενο χώρο Pedopοlis, οι ΑΩ Εκδόσεις και η ταλαντούχα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας κ. Εύη Ραχάλ, παρουσίασαν το βιβλίο της με τίτλο: Δημήτρης και Ταρζάν- θα με πάρεις μαζί σου;

Όσοι και όσες βρέθηκαν εκεί έζησαν μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη για πολύ καιρό. Και τι κάνει αξέχαστη μια παρουσίαση; Η συμμετοχή λιλιπούτειων πρωταγωνιστών. Η αίθουσα κατακλύστηκε από νεαρούς και νεαρές προσχολικής και σχολικής ηλικίας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για να γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα και τους ήρωες του βιβλίου.

Η συγγραφέας αφού ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του και τους συνεργάτες της για την επιμέλεια, εικονογράφηση, έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου, αναφέρθηκε στο θέμα που αυτό πραγματεύεται, το οποίο είναι οι ανατροπές της ζωής, τα απρόοπτα και ο τρόπος αντιμετώπισής τους. Τα παιδιά με τη βοήθεια των τριών μικρών φίλων, του Δημήτρη, της Μυρτούς και του Ταρζάν μαθαίνουν να εκτιμούν το δώρο της φιλίας που λειτουργεί παρηγορητικά και ενισχυτικά ώστε να ξεπερνιούνται αποτελεσματικά τα αναπάντεχα της ζωής.

Η κλινική ψυχολόγος/ ψυχαναλύτρια κ. Βασιλική Ρούσσου, βασιζόμενη στις ψυχαναλυτικές θεωρίες, ανέπτυξε το θεραπευτικό ρόλο του παραμυθιού και την ευεργετική επίδρασή του στις ψυχές των παιδιών.
Στη συνέχεια η συγγραφέας αφηγήθηκε αποσπάσματα του παραμυθιού, επιδεικνύοντας τις εξαιρετικές ζωγραφιές της γνωστής εικονογράφου κ. Πέρσας Ζαχαριά και έθεσε ερωτήματα και προβληματισμούς στους μικρούς φίλους σε σχέση με απρόοπτες καταστάσεις που τους έχουν συμβεί. Όλα τα παιδιά κατέθεσαν με ενθουσιασμό τις εμπειρίες τους.

 

Η Συγγραφέας Εύη Ραχάλ (στα δεξιά) και η...

Η Συγγραφέας Εύη Ραχάλ (στα δεξιά) και η Κλινική Ψυχολόγος/ Ψυχαναλύτρια Βασιλική Ρούσου.

Μουσικοκινητική δράση: Ο χορός των μπαχαρικών.

Μουσικοκινητική δράση: Ο χορός των μπαχαρικών.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου.

…και το κλείσιμο της βραδιάς με την  τελ...

…και το κλείσιμο της βραδιάς με την τελική μας υπόκλιση.

Οι Πατρινές εκπαιδευτικοί, φυσικής αγωγή...

Οι Πατρινές εκπαιδευτικοί, φυσικής αγωγής Ευθυμία Κ. Μυλωνά και μουσικής αγωγής Εύη Βέρρα.

Ο ποιητής κ. Σωτήρης Νούσιας (από αριστε...

Ο ποιητής κ. Σωτήρης Νούσιας (από αριστερά), ο φιλόλογος και ποιητής κ. Ιωάννης Ξεστέρνος, η συγγραφέας κ. Εύη Ραχάλ, η φιλόλογος και στιχουργός κ. Χαρά Σταυροπούλου, η Πατρινή Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Ευθυμία Κ. Μυλωνά και η συγγραφέας κ. Χριστίνα

Μουσικοκινητικές δράσεις με τις εκπαιδευ...

Μουσικοκινητικές δράσεις με τις εκπαιδευτικούς Ευθυμία Κ. Μυλωνά και Εύη Βέρρα και τους λιλιπούτειους πρωταγωνιστές.

Η συγγραφέας Εύη Ραχάλ ανάμεσα στις εκπα...

Η συγγραφέας Εύη Ραχάλ ανάμεσα στις εκπαιδευτικούς Ευθυμία Κ. Μυλωνά και Εύη Βέρρα.

Στη συνέχεια η αίθουσα πλημμύρισε με τους πρωτότυπους στίχους τραγουδιών που έγραψε η Πατρινή Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Ευθυμία Κ. Μυλωνά και μελοποίησε η επίσης γνωστή για την τελειότητα των εκδηλώσεών της, Πατρινή Εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής κ. Εύη Βέρρα. Οι Πατρινές εκπαιδευτικοί προσκλήθηκαν από την συγγραφέα για να «ζωντανέψουν» μουσικοκινητικά το παραμύθι. Τα παιδιά έζησαν πρόβα και πρεμιέρα την ίδια στιγμή, καθώς κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε έξι (6) μουσικοκινητικές δραστηριότητες για πρώτη φορά. Ο συντονισμός και ο συγχρονισμός των παιδιών ήταν άψογος. Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν στην τελική τους υπόκλιση και σκόρπισαν στο κοινό τα υπέροχα χαμόγελά τους.

Στο χώρο παραβρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων όπως η κ. Χαρά Σταυροπούλου φιλόλογος-επιμελήτρια και στιχουργός, η οποία και ανέλαβε την επιμέλεια του κειμένου, ο κ. Σωτήρης Νούσιας ποιητής, ο κ. Ιωάννης Ξέστερνος φιλόλογος και ποιητής, η κ. Χριστίνα Μιχαηλίδου συγγραφέας και πλήθος κόσμου, φίλων του παιδικού βιβλίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη δέσμευση της συγγραφέως να επισκεφθεί την Πάτρα για την διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της σε δύο (2) Δημοτικά Σχολεία της Αχαΐας, από τις αρχές του νέου έτους.

κ. Εύη Ραχάλ σας περιμένουμε…

Ειδήσεις Τώρα

Πέθανε ο Βασίλης Βασιλικός σε ηλικία 89 ετών

Πάτρα: Πλήθος πιστών στις λαμπρές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Άγιος Ανδρέας : Η εκκλησία που φτιάχτηκε με τον οβολό των Πατρινών- Ο μεγαλύτερος Ναός της Ελλάδας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture