Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναντήσεις στα Υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Συναντήσεις στα Υπουργεία Υγείας και Προ...

Καθώς & στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας- Σύντομα θα υπάρξει λύση για τις ακούσιες ψυχιατρικές διακομιδές

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της, Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση επισκέφτηκε το Υπουργείο Υγείας και είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας αρμόδιο για την ψυχική υγεία κ. Δημήτρη Βαρζόπουλο.

Στον Υφυπουργό κ. Βαρζόπουλο αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που υπάρχουν με την μη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που ψηφίστηκε πέρσι, σχετικά με τις διακομιδές ασθενών για ακούσια ψυχιατρική νοσηλεία και ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις απεμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας από αυτή την διαδικασία. Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας ότι κατά την διαγνωστική διαδικασία που αφορούσε δέκα (10) μονάδες, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον μόνο για δύο (2) οι οποίες μάλιστα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, ενώ ταυτόχρονα μας ανάλυσε τους λόγους που το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι γενικά δυσεφάρμοστο.

Ο Υφυπουργός κ. Δημήτρης Βαρζόπουλος όμως, ως καθηγητής ψυχιατρικής με μεγάλη εμπειρία, γνωρίζοντας πλήρως τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που υπάρχουν δεσμεύτηκε ότι στο άμεσο προσεχές διάστημα να προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου που θα ορίζει επακριβώς την διαδικασία και τις αρμοδιότητες των Αστυνομικών που εμπλέκονται σε αυτή.

Παράλληλα μας γνωστοποίησε ότι σκοπός του Υπουργείου είναι η θεσμοθέτηση και λειτουργία κρατικής υπηρεσίας στα πλαίσια του ΕΚΑΒ που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την διαδικασία, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Επίσης μας ανέφερε ότι για το θέμα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μάνο Λογοθέτη, από πλευράς του Υπουργείου μας.

Τέλος όπως μας ενημέρωσε συνάντηση είχε και με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη ο οποίος επισκέφτηκε το Υπουργείο και μετέφερε τα αιτήματα μας, που του έγιναν γνωστά κατά την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας και την επίσκεψη μας στο γραφείο του στην Πάτρα.

*Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων επισκέφτηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου & συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μάνο Λογοθέτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας & συγκεκριμένα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, σε συνέχεια των επαφών που είχαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην Πάτρα. Με τον κ. Γενικό και κατόπιν με τον κ. Αρχηγό συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους Αστυνομικούς της Αχαΐας, όπως μεταξύ άλλων οι ελλείψεις σε προσωπικό, οχήματα και εξοπλισμό, οι διακομιδές ατόμων με ψυχικές ασθένειες και τα λοιπά πάρεργα, το αίτημα για ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα, οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας ειδικών υπηρεσιών όπως της ΟΠΚΕ και της Διμοιρίας, η γενικευμένη γραφειοκρατία που διατίθενται οι Αστυνομικοί και η ελλιπή αστυνόμευση που παρουσιάζεται στις περιοχές της Αιγιάλειας και της Δυτικής Αχαΐας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας θα συνεχίσει την προσπάθεια της για την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων των Αστυνομικών του νομού Αχαΐας και την απεμπλοκή από κάθε είδους πάρεργο με κάθε δυνατό τρόπο, μέχρι οι ενέργειές μας να φέρουν αποτελέσματα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις