Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυάγιο στη Λέσβο: Τα πιθανότερα αίτια της τραγωδίας- Τουλάχιστον 9 μποφόρ έπνεαν στην περιοχή

Ναυάγιο στη Λέσβο: Τα πιθανότερα αίτια τ...

Το απόγευμα, το πτώμα ενός ναυτικού μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο

Πιθανότατα από μετατόπιση φορτίου, εξαιτίας του κακού καιρού που επικρατούσε εκείνη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας, βυθίστηκε την Κυριακή (26.11.23) το πρωί το πλοίο στα ανοιχτά της Λέσβου. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΥΕΝ, στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Λέσβου έπνεαν άνεμοι τουλάχιστον 9 μποφόρ τη στιγμή που ναυάγησε το πλοίο. 

Η θαλασσοταραχή ήταν μεγάλη και μεγάλα κύματα χτυπούσαν το πλοίο την ώρα που ήταν ακινητοποιημένο, μη μπορώντας να συνεχίσει την πορεία του.  Νωρίτερα την Κυριακή, συγκεκριμένα λίγο μετά στις 7 το πρωί, το φορτηγό πλοίο «Raptor», ενώ στις 8:20 εξέπεμψε σήμα «mayday» και δήλωσε ότι έχει πάρει μερική κλίση. Στη συνέχεια, το στίγμα του χάθηκε  από τα ραντάρ.

Το απόγευμα, το πτώμα ενός ναυτικού μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο.

Νωρίτερα, είχε διαπιστωθεί ένας από τους αγνοούμενους, Αιγύπτιος στην καταγωγή, ο οποίος εντοπίστηκε να επιπλέει πάνω σε βαρέλι μες στη θάλασσα.

Τo φορτηγό πλοίο, με 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι), που μετέφερε αλάτι, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Το «Raptor», με σημαία Κομόρες και μήκος 106 μέτρων, είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με 6.000 τόνους αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.
 
 
 Πηγή:newsit

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις