Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγριο ξύλο σε σχολική εκδρομή στον Κολωνό: Επιτέθηκαν σε μαθητές διαφορετικού σχολείου και συνελήφθησαν

Άγριο ξύλο σε σχολική εκδρομή στον Κολων...

Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Συνελήφθησαν στον Κολωνό στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κολωνού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τέσσερις ανήλικοι (δύο αγόρια και δύο κορίτσια), ηλικίας από 13 έως 15 ετών, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για εξύβριση, απειλή και απλές σωματικές βλάβες.

 Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδρομή μαθητών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφορετικών περιοχών, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις, απειλές και χρήση σωματικής βίας σε βάρος πέντε μαθητών (τέσσερα αγόρια και κορίτσι ηλικίας από 16 έως 17 ετών) του έτερου σχολείου.

 Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους μαθητές και οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν καθ’ υπόδειξη των αρμόδιων καθηγητών τους μαθητές που βιαιοπράγησαν.

 Επιπλέον, συνελήφθη για την παραμέληση της εποπτείας των τεσσάρων κατηγορουμένων η επιβλέπουσα καθηγήτρια. Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανησυχία για συμμορίες παιδιών

Σημειώνεται ότι επικρατεί μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση περιστατικών βίας σε σχολεία, ενώ το νέο περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι σε γυμνάσιο του Περιστερίου σοκάρει, καθώς βιντεοσκοπήθηκε παρουσία άλλων δεκάδων μαθητών και μαθητριών.

 Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία της ΕΛΑΣ για την παραβατικότητα και εγκληματικότητα των ανηλίκων προβληματίζουν. Ειδικότερα μόνο τον Οκτώβριο υπήρξαν 7 υποθέσεις εγκληματικής οργάνωσης με ανήλικους, 48 για διατάραξη κοινής ησυχίας, 5 υποθέσεις για πλαστογραφία και 1 για κατοχή εκρηκτικών. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις