Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Αγανακτισμένοι" και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σφυροκοπούν τον Παπακωνσταντίνου

"Αγανακτισμένοι" και οι βουλευ...

Απομένει να δούμε πόσοι θα εκτονωθούν και τελικά θα ψηφίσουν!!!

«Πυρ ομαδόν» κατά του «τσάρου» της αποτυχίας στη Βουλή, με το όλον ΠΑΣΟΚ να απορρίπτει τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και να ζητάει παραιτήσεις, αλλαγές προσώπων κ.τ.λ., επικρίνοντας την πλήρη αποτυχία των οικονομικών μέτρων

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκδηλώνουν αγανάκτηση για τις επιλογές του Υπουργείου Οικονομικών και σφυροκοπούν ανελέητα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ τα πυρά παίρνουν και τον Πρωθυπουργό. Όλα αυτά συμβαίνουν στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει από το μεσημέρι με διευρυμένη σύνθεση καθώς συμμετέχουν 90 βουλευτές του κόμματος.

Η Βάσω Παπανδρέου είπε: «Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία. Αυτό που έγινε πέρυσι αυτό θα γίνει και φέτος. Δεν υπήρχε σχέδιο ούτε πέρυσι. Αυτό που πάτε να κάνετε και  φέτος έχει μικρά ποδάρια. Η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης της χώρας  δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζονται  περισσότερα αποτελέσματα. Αφήστε τα κόλπα με το opengov που συγκαλύπτει τις επιλογές των κολλητών σας». Και συνέχισε: «Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες ως ούφο» ρωτώντας χαρακτηριστικά: «Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους;», ενώ πρόσθεσε: «Πείτε την αλήθεια στον κόσμο ότι το βιοτικό επίπεδο θα πέσει 30% αλλά θα πρέπει τα μέτρα να είναι δίκαια».

Ο Π. Κουρουμπλής από την πλευρά του υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτή τη δανειακή σύμβαση την έχει υπογράψει Έλληνας υπουργός. Χρειάζεται αλλαγή προσώπων».  Μάλιστα την ώρα που ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτές τις αναφορές ήταν έκδηλη η δυσφορία του υπουργού Οικονομικών.

«Δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε. Τα μέτρα έπρεπε να τα πάρουμε από τον Οκτώβριο του 2009, υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν. Γιατί δεν μιλήσαμε μέχρι τον Οκτώβριο του 2009; Αυτό το ερώτημα θα σας ακολουθεί για πάντα. Να υπάρξουν παραιτήσεις, δε χρειάζεται εκλογές αλλά μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας» είπε ο Εκτ. Νασιώκας. Αφησε επίσης αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με κυβέρνηση φίλων και υπεραρίθμων και έκλεισε: «Αν δεν υπάρξει ευρύτερη στήριξη θα πρέπει να προσφύγουμε στη λαϊκη ετυμηγορία».

Ο κ. Μίχος απηύθυνε δραματική έκκληση προς όλη την κυβέρνηση «να σταματήσουμε να φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους, γιατί πίσω μας η κοινωνία φλέγεται». Χαρακτήρισε αβελτηρία το ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έλεγξε τη φοροδιαφυγή και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να θεωρούμαστε δημοκράτες και σοσιαλιστές να ζούμε ως τέτοιοι. Έχω εντοπίσει έπαρση αυθεντίας».

Ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα σήμερα είναι στις πλατείες. «Χρειάζεται εκ βαθέων αλλαγή του πολιτικού συστήματος και οι άνθρωποι της πλατείας να γυρίσουν στα σπίτια τους ικανοποιημένοι και με ελπίδα. Χρειάζεται ανασχηματισμός με πρόσωπα που να εμπνέουν εμπιστοσύνη, έμπρακτη συναίνεση με τη συμμετοχή στο ΥΠΟΙΚ υπουργών εμπιστοσύνης των συναινούντων κομμάτων μονό έτσι θα έχει νόημα η συναίνεση».

Ο κ. Καρύδης υπογράμμισε ότι οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι στις πλατείες. Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι».

Διαβάστε κι άλλες τοποθετήσεις βουλευτών εδώ http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=126652

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις