Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διέπρεψε το ελληνικό ψωμί σε φεστιβάλ της Σαρδηνίας - Παρών ο αιγιώτης αρτοποιός Άρης Τηλιγάδης

Διέπρεψε το ελληνικό ψωμί σε φεστιβάλ τη...

Ετήσιο Φεστιβάλ Ψωμιού

Στην πόλη Villaurbana της Σαρδηνίας, που έχει και το προσωνύμιο "Πόλη του Ψωμιού" και περίπου 2000 κατοίκους, βρίσκεται ο αιγιώτης α' αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγίου Άρης Τηλιγάδης, ώστε να συμμετάσχει στη δράση "Forni Aperti" (Ανοιχτοί Φούρνοι) και στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ Ψωμιού που διοργανώνει η πόλη κάθε φθινόπωρο.

Στη συνάντηση αυτή πρωταγωνιστής είναι το παραδοσιακό ψωμί και οι τρόποι παρασκευής του, καθώς η Villaurbana φημίζεται για τα αρτοσκευάσματα που παράγονται σε 13 παραδοσιακούς φούρνους στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν ντόπιοι αρτοποιοί και 30 νοικοκυρές της πόλης αλλά και προσκεκλημένοι από Σικελία, Καλαβρία, Πούλια, Γαλλία, Σενεγάλη και Ελλάδα και η δράση προσελκύει γνωστούς σεφ, γευσιγνώστες, δημοσιογράφους και τουρίστες που ενδιαφέρονται για τις τοπικές γεύσεις. Υπολογίζεται δε, ότι φέτος πάνω από 5.000 επισκέπτες τίμησαν το φεστιβάλ.

Ο Άρης Τηλιγάδης συνοδεύεται από τον επίσης αρτοποιό Γρηγόρη Τηλιγάδη και μαζί ζύμωσαν και πρόσφεραν ελληνικό ψωμί στους επισκέπτες, αξιοποιώντας ελληνικό αλεύρι που ενθουσίασε σε γεύση και ποιότητα τους γευσιγνώστες. 

πηγή filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις