Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πετρωτό: «Ασυμφωνία» για την αιτία της κατολίσθησης- «Όλα έγιναν λόγω του νερού που έτρεχε για 72 ώρες»

Πετρωτό: «Ασυμφωνία» για την αιτία της κ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος της κοινότητας

Την βλάβη αγωγού της ΔΕΥΑΠ εξακολουθεί να βλέπει ως αιτία για την κατολίσθηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Πετρωτό, και είχε ως αποτέλεσμα να πνιγεί στη λάσπη ένα σπίτι, o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ανδρέας Δούβρης.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ έκανε λόγο μιλώντας στο thebest.gr για μικρή βλάβη στον αγωγό και ότι ίσως ρόλο έπαιξε η βροχή, ο πρόεδρος της κοινότητας επισημαίνει ότι ποτέ λόγω βροχών δεν έγινε τέτοιου μεγέθους κατολίσθηση και ότι όλα έγιναν λόγω του νερού που έτρεχε από τον αγωγό για 72 ώρες.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Ανδρέας Δούβρης,, «τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε μία κατολίσθηση στο Πετρωτό με αποτέλεσμα να φύγει ένα σημείο από το βουνό. Θεωρώ ότι αυτό συνέβη λόγω της βλάβης στον αγωγό ο οποίος «έτρεχε» επί μέρες. Όσο νερό και να είχε πέσει τόσα χρόνια στην περιοχή, ποτέ δεν είχε συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Μπορεί το νερό της βροχής να επιβάρυνε την κατάσταση όμως η βλάβη θεωρώ ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φύγει το κομμάτι βουνού».

Όπως επισημαίνει ο κ. Δούβρης, «το νερό έτρεχε για 72 ώρες συνεχόμενα, σε συγκεκριμένο σημείο. Μπορεί ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας να λέει ότι δεν ευθύνεται η βλάβη για την κατολίσθηση, αλλά δε γνωρίζει. Δεν ήρθε στη περιοχή να δει το νερό που έτρεχε και αυτός που έστειλε για να το δει, το είδε το Σάββατο. Όταν σπάει ένας αγωγός ύδρευσης, όσο το αφήνεις, τόσο ανοίγει και τόσο περισσότερο νερό βγάζει.

Δέχθηκα τηλεφώνημα στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον άνθρωπο που πλημμύρισε, πήγα στο σημείο και την ώρα εκείνη δεν έβρεχε αλλά έτρεχε ένα αυλάκι νερό. Μου εξήγησε ότι είναι από τον αγωγό και είδα ότι όντως όσο νερό έβγαζε ο αγωγός πήγαινε στο σημείο που υπήρξε η κατολίσθηση. Μόνος μου έκλεισα τον αγωγό και ενημέρωσα τη ΔΕΥΑΠ να φτιάξουν τη βλάβη. Ήρθαν και το έφτιαξαν, αλλά όταν έκλεισα τον αγωγό, σταμάτησε να τρέχει και το νερό στο σπίτι του ανθρώπου. Άρα τι έφταιξε;
Τους χειμερινούς μήνες όταν βρέχει και ποτίζεται το έδαφος, φεύγουν κάποιες πέτρες, όμως δεν υπάρχει κατολίσθηση πέρα από αυτή τη μία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις