Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απηύδησαν στο 11ο Δημοτικό- Ξέφραγο αμπέλι τα βράδια το σχολείο

Πάτρα: Απηύδησαν στο 11ο Δημοτικό- Ξέφρα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι ζητά ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

«Μη βανδαλίζετε το σχολείο μας, γιατί είναι το σπίτι μας…» είναι το μήνυμα που στέλνουν μαθητές και γονείς του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας.

Το σχολείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στη οδό Ρήγα Φεραίου, έρχεται αντιμέτωπο με μια σειρά από προβλήματα. Όπως αναφέρουν οι γονείς στο thebest.gr, συχνά καλούνται να επιλύσουν μόνοι τους τα θέματα που προκύπτουν, ενώ συνέχεια γίνονται μάρτυρες βανδαλισμών από γκράφιτι στους τοίχους του σχολείου, και το εκπαιδευτικό ίδρυμα, κυρίως τη νύχτα, γίνεται στέκι εξωσχολικών.

«Ο σύλλογος γονέων όπως πάντα θα είναι παρών και θα διεκδικεί τα αυτονόητα για τα παιδιά» επισημαίνουν και παραθέτουν τα αιτήματα τους, για τα οποία έχει ενημερωθεί και ο Δήμος Πατρέων, χωρίς όμως να έχουν βρει μέχρι στιγμής ανταπόκριση. «Προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε και να φροντίζουμε τον χώρο του σχολείου μας. Θέλουμε έναν υγιή χώρο για τα παιδιά μας.  Μόνοι μας, καθαρίζουμε, κλαδεύουμε αλλά και βάφουμε τους τοίχους από τα γκράφιτι. Αυτό κάναμε και το καλοκαίρι. Αναγκαζόμαστε να παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται ο Δήμος, δεν μπορεί να βοηθήσει. Ως σύλλογος, αντιστεκόμαστε σθεναρά και κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οι γονείς έχουν απηυδήσει με την κατάσταση.  Επίσης, το σχολείο δεν έχει φύλακα και τα βράδια μπαίνουν μέσα στο χώρο άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και τα πρωινά υποχρεούμαστε να καθαρίζουμε μόνοι μας. Δεν είναι υποχρεωμένα τα παιδιά μας να έρχονται αντιμέτωπα με τέτοιες εικόνες. Αυτά είναι, επί της ουσίας, τα θέματα για τα οποία φωνάζουμε, φύλαξη και καθαριότητα. Ο σύλλογος μας, παίρνει πρωτοβουλίες που ο Δήμος χρονοτριβεί ή μήπως αδιαφορεί; Δεν μπορεί ο σύλλογος, να είναι συνέχεια πίσω από τα αυτονόητα. Εμείς καλούμε τον Δήμο να είναι δίπλα μας».

 

Το πριν...

Και το μετά...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις