Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοί που παρέδωσαν τις έδρες τους τα τελευταία δέκα χρόνια- Αμφότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοί που παρέδωσαν τις έδρες τους τα τε...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Όταν το κόμμα ήταν κυβέρνηση

Γυρνώντας το χρόνο πίσω και αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρεί κανείς ότι τα τελευταία δέκα χρόνια στη χώρα, μόλις δυο ήταν οι βουλευτές που δήλωσαν παραίτηση και εν συνεχεία παρέδωσαν την έδρα τους.

Πρόκειται για τους Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Βασιλική Κατριβάνου, αμφότεροι προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα, όταν την περίοδο που το κόμμα ήταν κυβέρνηση.

Σε ό, αφορά, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ήταν πάνω κάτω τέτοιες ημέρες, 19 Νοεμβρίου του 2015, όταν σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τότε το Γραφείο του πρωθυπουργού, ζητήθηκε η παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα, καθώς φαινόταν απρόθυμος να ψηφίσει το τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων. Όπως και έκανε, παραδίδοντας την έδρα του στην Βουλή.

 Την έδρα του πήρε ο πρώτος επιλαχών σύμφωνα με τις λίστες της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Λίγους μήνες μετά, το Μάϊο του 2016, ακολουθεί η παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου, μετά την καταψήφιση των άρθρων του πολυνομοσχεδίου για τον «κόφτη» δαπανών και το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Στην επιστολή παραίτησής της τότε, η κυρία Κατριβάνου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας». Τη θέση της στη Βουλή πήρε ο Γιώργος Κυρίτσης,  πρώτος επιλαχών βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις