Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Έρχεται ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου

Πάτρα: Έρχεται ο συγγραφέας Αύγουστος Κο...

Την Δευτέρα 27/11/2023 στις 19.30 στο Discover - Τίτλος του νέου του βιβλίου, "Το Πράσινο Αστέρι" και είναι ένα μυθιστόρημα για τη φιλία και την αγάπη

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ επιστρέφει στην Πάτρα με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Το Πράσινο Αστέρι».

Πιο συγκεκριμένα το βιβλιοπωλείο Discover (πεζόδρομος Βούρβαχη 3, πριν την πλ. Γεωργίου) και οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν το κοινό τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 19:30 στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ.

Ο συγγραφέας, δημιουργός εξαιρετικός βιβλίων όπως «Το βιβλίο της Κατερίνας» (στο θέατρο παρουσιάστηκε με τη Λένα Παπαληγούρα), «Ρένα», κ.α., έρχεται και πάλι στην πόλη της Πάτρας και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες του με αφορμή το νέο του βιβλίο «Το Πράσινο Αστέρι».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η µικρή Μοκοσάντα φεύγει απ’ το χωριό της λίγο πριν ξεσπάσει εµφύλιος. Οδηγός της το πράσινο αστέρι, όπου ζουν, παντοτινά ευτυχισµένες, οι ψυχές των καλών ανθρώπων.

Στο ταξίδι της συναντά ζώα που γίνονται φίλοι της, κι όλοι µαζί αναζητούν την Αλτάντα, το πέρασµα των κόσµων, γιατί η Μοκοσάντα ονειρεύεται να ξαναδεί τον πατέρα της, που έχασε µικρή, κι ίσως ακόµα και τη µάνα της, γιατί δεν ξέρει τι απόγινε όταν ο πόλεμος κατάπιε το Μοκόσο.

Ο Ίκο-Ίκο, το πεινασμένο, φοβισμένο λυκάκι. Ο Λίτολο, ο µμελαγχολικός γύπας. Η Ζουζούτα, το µικρό βασανισµένο φίδι. Κι εσείς, οι αναγνώστες της περιπλάνησής τους, κάτω απ’ τη λάμψη του πράσινου αστεριού.

Ένα μυθιστόρημα για τη φιλία και την αγάπη. Μια περιπέτεια για τον άλλο κόσμο, που ζει µέσα µας. Μια ιστορία σαν παραμύθι, για παιδικές ψυχές – σ’ ό,τι σώµα κι αν κατοικούν.

*Ο Αύγουστος Κορτώ, κατά κόσμον Πέτρος Χατζόπουλος, έχει γεννηθεί το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες, κριτικές και βιβλία για παιδιά.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture