Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων- Οι αυξανόμενες κλοπές από ρομά, τα επεισόδια σε σχολεία και οι μεγάλοι που «καθαρίζουν» για τους μικρούς

Πάτρα: Αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Εφιάλτης έχουν γίνει για πολλούς καταστηματάρχες και επαγγελματίες οι κλοπές από ανήλικους ρομά.

 Τις περισσότερες φορές τριγυρνούν σε τραπεζάκια καταστημάτων εστίασης προσπαθώντας να πάρουν ακόμα και ηλεκτρονικά τσιγάρα ενώ άλλες προσπαθούν να κλέψουν από καταστήματα τροφίμων. 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην Πάτρα ραγδαία  των περιστατικών ενώ καταγγελίες για παραβατικές συμπεριφορές και επεισόδια- όχι σε μεγάλο βαθμό- υπάρχουν και σε σχολεία.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o  Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, «το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία έξαρση του φαινομένου της παραβατικότητας ανηλίκων. Στη μία περίπτωση αφορά τους ρομά που έχουν περισσότερο ροπή σε κλοπές και διαρρήξεις. Από την άλλη επεισόδια μεταξύ ανηλίκων σημειώνονται και στα σχολεία, όχι τόσο συχνά όπως στην Αθήνα.  Εκτός από την αστυνομία που δρα κατασταλτικά θα πρέπει και η Πολιτεία να δώσει βάση σε αυτά τα σοβαρά φαινόμενα και να αντιμετωπίσει».

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσίτσικας, «το Κέντρο της άμεσης δράση δέχεται καθημερινά τηλεφωνικές καταγγελίες για φαινόμενα παραβατικότητας ανηλίκων. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι το πιο συνηθισμένο για τους ανήλικους ρομά που εκμεταλλεύονται συνωστισμό  και είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης ηλικιωμένων είτε από ανασφάλιστες πόρτες πραγματοποιούν κλοπές. Πολλές φορές εισέρχονται και σε καταστήματα τροφίμων με τους γονείς τους. Όσο εκείνοι προσποιούνται τους πελάτες οι ανήλικοι γυρνάνε όλο το μαγαζί και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα στους γονείς για να κλέψουν. Με γρήγορες κινήσεις αφαιρούν πράγματα από μαγαζιά στο κέντρο της Πάτρας. Σε περιπτώσεις που οι πολίτες αγανακτισμένοι είναι πιο επιθετικοί απέναντι στους ανήλικους δέχονται μετά επισκέψεις οικείων τους με πολύ άγριες διαθέσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σε μίνι μάρκετ στην  περιοχή της Αγυιάς την περασμένη εβδομάδα όπου ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ αφού δέχθηκε μια μικρή επιδρομή ανηλίκων που προσπαθούσαν να αρπάξουν προϊόντα, στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από 5 ενηλίκους ρομά που πήγαν για να «καθαρίσουν» με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Μας απασχολεί καθημερινά η πληθυσμιακή ομάδα των ρομά. Δε μπορούμε να κατηγορούμε μια ολόκληρη ομάδα όμως παρατηρείται μία αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας. Πρόκειται για παιδιά από 7 έως 11 ετών.  Επεμβαίνουμε πολλές φορές, κάποιες φορές συλλαμβάνονται οι ανήλικοι δράστες όμως το νομικό πλαίσιο είναι τέτοιο που τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει ποινή.  Στα σχολεία αν και υπάρχουν καταγγελίες η κατάσταση είναι ακόμα ελεγχόμενη και είναι σε Γυμνάσια και Λυκεία». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις