Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Η ανάπλαση του Λαδόπουλου δεν είναι πλέον στα χαρτιά»- Πώς φτάσαμε στον ανάδοχο- Πότε θα υπογραφεί η σύμβαση

Πάτρα: «Η ανάπλαση του Λαδόπουλου δεν εί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μετά και από μία δικαστική προσφυγή της μοναδικής εταιρείας που είχε καταθέσει πρόταση για να αναλάβει το έργο

Προς υλοποίηση βαίνει πλέον το έργο ανάπλασης του  Λαδόπουλου, το δεύτερο μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στη χώρα, μετά το Ελληνικό στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα έργο που η πόλη αναμένει εδώ και αρκετά χρόνια ενώ μετά και  από μία δικαστική προσφυγή της μοναδικής εταιρείας που είχε καταθέσει πρόταση για να αναλάβει το έργο, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Φίλιας, «την άνοιξη μετά την επίλυση του προβλήματος της χρηματοδότησης έγινε η δημοπράτηση του έργου με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης μεταξύ των πιθανών υποψηφίων αναδόχων. Ως ανάδοχος δεν επικρατεί μόνο αυτός που είναι πιο φθηνός αλλά προκύπτει  και με βάση το τι θέλει  να φτιάξει κάθε εταιρεία και πόσο εναρμονίζεται με τις αρχιτεκτονικές μελέτες που υπάρχουν ήδη και έχουν προκριθεί μετά το σχετικό διαγωνισμό που έκανε η Περιφέρεια.

Όποια εταιρεία ήταν πιο καλά προσαρμοσμένη σε αυτές τις προτάσεις και είχε και την καλύτερη τιμή, θα ήταν και η ανάδοχος. Προηγείται μέχρι να προκύψει ο ανάδοχος μία περίοδος διαπραγμάτευσης των εταιριών με την Περιφέρεια. Και ως προς την υλοποίηση και ως προς την τιμή».

Όπως εξηγεί ο κ. Φίλιας, «τελικά πρόταση είχαμε μόνο από μία εταιρεία και η οικονομική επιτροπή πήρε ομόφωνα την απόφαση προκειμένου να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και παραπάνω υποψήφιους αναδόχους, να καθυστερήσουμε λίγες εβδομάδες δημοπρατώντας ξανά το έργο έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία να καταθέσουν προσφορά και άλλες εταιρείες.

Αυτή η απόφαση προσβλήθηκε από την πρώτη προσωρινή ανάδοχο εταιρεία που είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Πήγε στο αρμόδιο δικαστήριο όπου σε νομική βάση αποφασίστηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε.  Το δικαστήριο δικαίωσε την εταιρεία και μας διατάσσει να επανέλθουμε στην αρχική απόφαση και στην ανακήρυξη της συγκεκριμένης εταιρείας ως αναδόχου. Καθώς δε θέλαμε να καθυστερήσουμε κι άλλο, κηρύξαμε ως ανάδοχο την εταιρεία και άρα προχωράμε για να κατασκευαστεί αυτό που επιθυμούμε τόσα χρόνια.

Πλέον η ανάδοχος  θα πρέπει να συντάξει τα τελικά σχέδια πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Στη συνέχεια μετά την υπογραφή της τελικής σύμβασης θα ξεκινήσει το έργο το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τρία χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης που θα γίνει στα μέσα του 2024. Άρα το έργο θα είναι έτοιμο σε τρεισήμισι χρόνια. Τονίζω ότι πλέον το έργο είναι υλοποιήσιμο δεν είναι στα χαρτιά. Έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και έχει ανάδοχο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις