Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα-ζαχαροπλάστες: Πλέον δεν ξέρουμε αν πρέπει να φτιάξουμε μελομακάρονα ή παγωτό μελομακάρονο- Ανεβαίνουν οι τιμές

Πάτρα-ζαχαροπλάστες: Πλέον δεν ξέρουμε α...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η καλοκαιρία πήγε πίσω την παραγωγή τους

Τα ζαχαροπλαστεία και στην Πάτρα ξεκίνησαν δειλά δειλά να ετοιμάζουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά παρότι ο καιρός ακόμη δεν θυμίζει σε τίποτα Νοέμβριο, με τις τιμές των μελομακάρονων και των κουραμπιέδων φέτος να παίρνουν τον ανήφορο.

Οι ανατιμήσεις στα βασικά συστατικά τους αλλά και τα υψηλό κόστος της ενέργειας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της τελικής τιμής.

Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του σωματείου καταστηματαρχών ζαχαροπλαστών Πάτρας Ταξιάρχης Κάππας επεσήμανε ότι «ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει όλα τα ζαχαροπλαστεία την παραγωγή μελομακάρονων και κουραμπιέδων. Ο λόγος είναι ο καιρός. Πλέον δεν ξέρουμε αν πρέπει να φτιάξουμε μελομακάρονα ή παγωτό μελομακάρονο… Ακόμα και ο κόσμος, δεν είναι «ζεστός» παρότι ως λαός πάντα βιαζόμαστε. Αυτή την περίοδο λόγω των καιρικών συνθήκων δεν υπάρχει ζήτηση. Πάντα τα ζαχαροπλαστεία ξεκινούσαν την παραγωγή μετά την 28η Οκτωβρίου. Θεωρώ όμως ότι από την ερχόμενη εβδομάδα όλα τα ζαχαροπλαστεία θα αρχίσουν να μυρίζουν χριστουγεννιάτικα».

Σε ό, τι αφορά τις τιμές, από την πρώτη εικόνα που έχει, ο κ. Κάππας, αναφέρει: «Τις τιμές θα προσπαθήσουμε να τις κρατήσουμε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, ωστόσο δεν μπορώ να αποκλείσω μια αύξηση 5-10% και αυτό θα γίνει λόγω των αυξήσεων στις πρώτες ύλες αλλά κυρίως στην τεράστια αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, που πλέον φτάνει στο 100%, όχι μόνο σε σχέση με πέρυσι αλλά από τον προηγούμενο μήνα. Ενδεικτικά, οι τιμές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα θα κυμανθούν από 12 ευρώ έως 16 ευρώ το κιλό, ενώ για το πανετόνε θα κινηθούν από 14 ευρώ έως 20 ευρώ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις