Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προανήγγειλε αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσακαλώτος;

Προανήγγειλε αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ...

Δηλώνει ωστόσο παρόν στην Αριστερά

Την πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση, που έκανε η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ με θέμα το μέλλον της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ παράλληλα όλοι οι ομιλητές κατέθεσαν τις θέσεις και τις απόψεις τους για τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής πλατφόρμας.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ  με μία φράση έδειξε τις προθέσεις του για το μέλλον. «Όταν κατέβηκα υποψήφιος πρόεδρος είχα πει ότι είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω να φέρω πίσω την υπερηφάνεια των ανθρώπων της Αριστεράς και τις ιδέες τους. Λυπάμαι, το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει αυτή η περηφάνια σε αυτό το κόμμα» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε:

«Στρατηγικό λάθος η κριτική της δικής μας Αριστεράς να στοχεύει στο όνομα του προέδρου, είναι απολίτικο.

Το μεγάλο λάθος είτε μείνουμε είτε φύγουμε είναι το λάθος του Λαφαζάνη ή του Βαρουφάκη που εμφάνισαν ως τον μεγάλο εχθρό τον Τσίπρα δίνοντας μάχη για το χθες.

Αν έχει ρόλο η ανανεωτική Αριστερά είναι για τις νέες μάχες».

Η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική του ήττα. Διαφώνησε με τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών τα οποία έχουν παραπεμφθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη. Όπως είπε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι διαφωνεί με το ύφος των στελεχών που έχουν κάνει αυτές τις δηλώσεις, οι διαγραφές είναι έξω από την κουλτούρα της Αριστεράς και γι’ αυτό θα αντισταθεί με κάθε τρόπο.

Στην Κουμουνδούρου πάντως επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για την συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι το καλό κλίμα εκφράστηκε και από το γεγονός ότι υπήρξε κοινή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι δυο αρχηγοί συμφώνησαν να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες για το θέμα των Τεμπών και των υποκλοπών, αφού και για τα δύο κόμματα τα ζητήματα αυτά κατέχουν πρωταρχικό ρόλο στην ατζέντα τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις