Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Βαθιά συγκινημένη η Νάνα Μούσχουρη που ξαναβρέθηκε στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Βαθιά συγκινημένη η Νάνα Μούσχουρη που ξ...

Αφορμή η κυκλοφορία ενός cd & δίσκου βινυλίου με 24 ανέκδοτες ερμηνείες της - Για την μεγάλη καριέρα της τόσες δεκαετίες μίλησε στον Φώτη Απέργη στο Δεύτερο Πρόγραμμα

«Είμαι πολύ συγκινημένη που ξαναβρίσκομαι εδώ. Ήταν τα χρόνια μου τα πιο σπουδαία». Με αυτά τα λόγια η Νάνα Μούσχουρη απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Φώτη Απέργη στη συνέντευξη που έδωσε & μεταδόθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στις 14:00 από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Μια συνέντευξη σαν εξομολόγηση, καθώς η διάσημη σε όλο τον κόσμο Ελληνίδα τραγουδίστρια μοιράστηκε με τους ακροατές αναμνήσεις από τις νεανικές ηχογραφήσεις της στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, ηχογραφήσεις που η ΕΡΤ κυκλοφόρησε, μόλις, για πρώτη φορά σε βινύλιο και cd.

Ήταν πράγματι πολύ συγκινητική η επιστροφή της την περασμένη Πέμπτη 2/11, σχεδόν εβδομήντα σχεδόν χρόνια μετά, στο Στούντιο C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, όπου ηχογράφησε τα πρώτα ελαφρά της τραγούδια από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 ως τις αρχές του ’60.

Η κορυφαία ερμηνεύτρια που άνοιξε τα φτερά της για να κατακτήσει με τη φωνή της όλο τον κόσμο, απέδειξε για άλλη μία φορά ότι διατηρεί ατόφιο μέσα της το νέο κορίτσι με τα χαρακτηριστικά τετράγωνα γυαλιά, σήμα κατατεθέν της, που δεν αποχωρίστηκε ποτέ.

Τόση ήταν η λαχτάρα της, στα 89 της χρόνια σήμερα, να αρπάξει το μικρόφωνο να τραγουδήσει ξανά μεγάλες αγαπημένες της επιτυχίες, αλλά και να παραγγείλει να της γράψουν νέα τραγούδια τα «παιδιά», όπως ονόμαζε σημαντικούς συνθέτες που έδωσαν επίσης το «παρών» σε αυτήν τη μεγαλειώδη επιστροφή της στο στούντιο C της ΕΡΤ, όπως οι βετεράνοι πλέον Γιώργος Κατσαρός και Γιώργος Χατζηνάσιος.

Αφορμή γι’ αυτή τη συνάντηση στο Στούντιο C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ήταν η έκδοση ενός μοναδικού ντοκουμέντου, των ιστορικών, ανέκδοτων ηχογραφήσεων των νεανικών χρόνων της Νάνας Μούσχουρη, με την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής του ΕΙΡ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 έως τις αρχές του ’60. Πρόκειται για μια συλλογή 24 επιλεγμένων τραγουδιών που κυκλοφορεί από τη MINOS EMI/UNIVERSAL, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, σε μορφή CD, αλλά και συλλεκτικής έκδοσης βινυλίου, σε Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία, με τίτλο «Nana Mouskouri – Radio Days».

Η Νάνα Μούσχουρη στη συνέντευξη της στον δημοσιογράφο Φώτη Απέργη θυμήθηκε και μίλησε για τη συνεργασία της με προσωπικότητες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Κουίνσι Τζόουνς και ο Χάρι Μπελαφόντε, αναφέρθηκε σε μαγικές νύχτες όπως εκείνες στα τζαζ κλαμπ της Νέας Υόρκης, αλλά και σε επικίνδυνες συναυλίες που βίωσε και έδωσε σε εποχές έξαρσης του ρατσισμού.

*Τη Νάνα Μούσχουρη πριν περίπου 15 χρόνια είχε τη χαρά να την απολαύσει live και το Πατρινό κοινό στο Αρχαίο Ωδείο σε μία μεγάλη συναυλία στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture