Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταιγίδα «Κιαράν»: Νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία – Οι αρχές προειδοποιούν για κύματα 9 μέτρων

Καταιγίδα «Κιαράν»: Νεκροί σε Γαλλία, Ισ...

Καταγράφηκε ρεκόρ βροχοπτώσεων

Νεκρούς, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτροδότηση, αφήνει πίσω της η καταιγίδα «Κιαράν» που σαρώνει πολλές χώρες της Ευρώπης. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Ισπανία, όπου οι Αρχές προειδοποίησαν για κύματα ύψους 9 μέτρων στις ακτές του Ατλαντικού.

Στην Ιταλία καταγράφηκε ρεκόρ βροχοπτώσεων, ενώ στη Γαλλία οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Τελευταίο θύμα της καταιγίδας «Κιάραν» η Ιταλία όπου υπάρχουν ήδη νεκροί και αγνοούμενοι. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ή περιφέρεια της Τοσκάνης. Βροχόπτωση ρεκόρ στην Πίζα και άλλες πόλεις. Τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής πλημμύρισαν. Με φουσκωτές λέμβους πυροσβέστες μεταφέρουν οδηγούς και επιβάτες οχημάτων που εγκλωβίστηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους. Άλλοι αναζητούν σε κανάλι αγνοούμενους συναδέλφους τους. Σαράντα χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.

 Δύσκολες ώρες πέρασαν οι κάτοικοι της βορειοδυτικής Γαλλίας, κυρίως εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων με ριπές που ξεπέρασαν και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Μεταξύ των νεκρών, ένας οδηγός φορτηγού

«Αυτό που συνέβη ήταν μια τραγωδία, σε σχέση με τον οδηγό φορτηγού στο διαμέρισμα της Εν, όπου το φορτηγό παρασύρθηκε από τον άνεμο και δυστυχώς έπεσε πάνω σε δέντρο» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζρεάλντ Νταρμανίν.

Σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος με εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο σκοτάδι, στην Νορμανδία και στην περιοχή της Βρετάνης όπου καταστράφηκαν κατοικίες.

Θάνατοι εξαιτίας της καταιγίδας αναφέρθηκαν επίσης σε Γερμανία, Ολλανδία και στο Βέλγιο όπου ματαιώθηκαν πολλά σιδηροδρομικά, ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια. Περίπου 200 πτήσεις ακυρώθηκαν από και προς το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στη νότια Αγγλία, ενώ οι κάτοικοι του νησιού Τζέρσεϊ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τη μήνη των ανέμων.

Οι συνέπειες της καταιγίδας έφθασαν μέχρι την Ιβηρική. Εκτεταμένες καταστροφές και χάος στις μεταφορές προκάλεσε η «Κιάραν» στην Ισπανία όπου μια γυναίκα καταπλακώθηκε από δέντρο στο κέντρο της Μαδρίτης.

Οι ισπανικές αρχές προειδοποίησαν για κύματα ύψους έως και 9 μέτρων κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις