Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι έλεγχοι πολυεθνικών στα γραφεία πολιτικών μηχανικών, στη συνεδρίαση του ΤΕΕ

 Πάτρα: Οι έλεγχοι πολυεθνικών στα γραφε...

Τι λέει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Τη συνεδρίαση του κεντρικού ΤΕΕ απασχόλησαν οι έλεγχοι πολυεθνικών σε πολιτικούς μηχανικούς στην Πάτρα, κατόπιν προσωρινής διαταγής, περί χρήσης μη αδειοδοτημένου λογισμικού, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής.

Σε ανάρτησή του στο facebook,  ο κ. Αϊβαλής αναφέρει για το θέμα:

Παρουσίασα χθες, σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (κεντρικό ΤΕΕ), αναλυτικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μηχανικοί και τεχνικές εταιρείες στην Πάτρα με πολυεθνικούς κολοσσούς να διενεργούν έρευνα στα γραφεία τους, κατόπιν προσωρινής διαταγής, περί χρήσης μη αδειοδοτημένου λογισμικού.
Στην δίωρη χθεσινή συζήτηση του θέματος στην Δ.Ε. αφού ανέπτυξα τόσο το πρόβλημα όσο και τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει το ΤΕΕ, η Δ.Ε. του κεντρικού ΤΕΕ ανέλαβε να διερευνήσει την δυνατότητα υλοποίησης των κάτωθι:
• Δημιουργία helpdesk εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης συναδέλφων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα.
• Διεκδίκηση δημιουργίας δράσεων άμεσης ενίσχυσης ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών και τεχνικών εταιρειών για εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων τους σε εξοπλισμό hardware και software από τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά ταμεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, κλπ).
• Ανοιχτή πρόσκληση προς εταιρείες παροχής λογισμικού μηχανικού (από ΤΕΕ ή/και συλλόγους) για προσφορά των προϊόντων τους σε καλύτερες τιμές και διάθεσή τους απευθείας στον τεχνικό κόσμο ή μέσω ΤΕΕ (ή/και συλλόγων).
Κατόπιν διερεύνησης των ανωτέρω αποφασίστηκε ότι σε επόμενη συνεδρίασή της Δ.Ε. του ΤΕΕ θα ληφθούν οι αντίστοιχες προς ενέργεια δράσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις